4 zwangerschapsmythes ontkracht
- Redactie
- in Zwangerschap
- 0
- 4886
- 28/04/2021
Als je eenmaal zwanger bent dan krijg je de een na de andere mythe te horen. Want als dit is dan is het vast een jongen en als je dat hebt dan wordt het vast een meisje. Maar er zijn ook hele andere mythes rondom een zwangerschap. Dit zijn er 4 die worden ontkracht door deskundigen.
1. Je kunt niet zwanger worden als je rechtop staat
Niets is minder waar: ook als je bijvoorbeeld een staande vrijpartij onder de douche hebt gehad met je lief kun je zwanger raken. Je kunt een zwangerschap alleen maar voorkomen door anticonceptiemiddelen te gebruiken. Wat water en het vrijstandje hebben daar geen invloed op!
Lees ook:
Wordt het een jongen of een meisje: de 6 voorspellende mythes
2. Je raakt sneller zwanger als je je benen omhoog houdt na het vrijen
Helaas… Ook dit is niet waar. Het geeft inderdaad het idee dat het sperma beter in je blijft zitten als je je benen omhoog houdt na de daad, maar volgens deskundigen heeft het standje waarin je hebt gevreeën, een orgasme of je je benen omhoog houdt na het vrijen geen enkele invloed op de bevruchting.
3. Je moet voor twee eten als je zwanger bent
Typisch een uitspraak van je moeder of je oma, of misschien wel van jezelf, omdat je zo verschrikkelijk veel trek hebt in de raarste dingen. Toch is dit nergens voor nodig. Alleen in het laatste trimester heb je 200 calorieën meer nodig dan normaal. Wel is het belangrijk om extra foliumzuur aan het begin van de zwangerschap te slikken en vitamine D in te nemen.
4. Je kunt niet ongesteld worden tijdens je zwangerschap
Je wordt tijdens een zwangerschap niet echt ongesteld. Toch kun je wat bloed verliezen gedurende deze periode. Zo kun je in het begin van je zwangerschap bloed verliezen door innesteling van de bevruchte eicel. Als een embryo gaat innestelen in de baarmoederwand kan er een bloedvaatje in je baarmoeder worden geraakt, waardoor je een bloeding krijgt. Het is dan geen echte ongesteldheid, maar je kan er wel door in de war raken en het zien als menstruatie. Toch verlies je niet heel veel bloed bij een innesteling, dus wees gewaarschuwd: als je een vermoeden hebt dat je toch zwanger bent: doe een zwangerschapstest. En ben je verder in je zwangerschap en verlies je wat bloed, neem dan contact op met je verloskundige of begeleidend arts.
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)