5 dingen die je NOOIT moet doen tijdens een newborn-shoot
- moederliefde
- in Baby
- 0
- 58512
- 10/06/2019
Heb je net een baby gekregen en denk je erover na om een newbornshoot te boeken? Goed idee! Die eerste paar weken van je kindje gaan zo snel voorbij, het is super kostbaar om die vast te leggen met mooie foto’s. Heb je al gezocht naar een newbornfotograaf? Lastig he? Want welke fotograaf is nu echt goed en vooral: veilig? Dit overzichtje helpt misschien een beetje: een fotograaf die deze vijf dingen doet moet je snel afzeggen!
1. Een pose forceren
Het is waar dat baby’s erg flexibel zijn en dus makkelijk in mooie houdingen gelegd kunnen worden maar ook aan de buigzaamheid van een babylijfje zitten grenzen. Bovendien vinden baby’s sommige dingen gewoon niet fijn. Ik heb de stelregel: als ik voel dat een baby weerstand geeft, dan druk ik niet door, maar stop ik met die pose. Het comfort van de baby staat bovenaan!
2. Een koude kamer
Van de kraamverzorgster hoor je steeds: houd je baby’tje goed warm. Dan is het natuurlijk ook onveilig als je kindje tijdens een newbornshoot opeens twee uur lang in een koude omgeving ligt. Bovendien: een newborn gaat echt niet lekker slapen als hij of zij het koud heeft. De ideale temperatuur voor een newbornshoot is 28 graden. Maar om het hele huis zo warm op te stoken is ook niet handig. Daarom heb ik altijd een kacheltje mee. Vraag daar dus naar als je een newbornfotograaf boekt.
3. Hete lucht rechtstreeks op je kindje
Het tegenovergestelde van een te koude kamer is hete lucht die rechtstreeks op je kindje blaast. Als een newbornfotograaf een kacheltje meeneemt, dan mag die nooit rechtstreeks op je kindje gericht zijn. Ik laat de warmte altijd ‘via een muur’ terugkomen naar je kleintje, nooit rechtstreeks. Dat kan namelijk oververhitting of zelfs brandwonden veroorzaken.
4. Moeder steeds laten assisteren
Als moeder bent echt nog niet hersteld na de bevalling, zeker niet als je een keizersnede hebt gehad. Als je te lang op je benen staat, kun je onwel worden, zeker in een hele warme omgeving. Een newbornfotograaf zorgt er daarom als het goed is voor dat jij rustig kunt zitten en toe kunt kijken hoe de foto’s gemaakt worden. Natuurlijk vraag ik de moeder wel eens of ze haar kindje even vast kan houden terwijl ik bijvoorbeeld een achtergrond wissel, maar ik zorg er echt voor dat ik niet elke vijf minuten assistentie nodig heb. Een goede newbornfotograaf denkt vooruit en heeft alle spullen bij de hand.
5. Te weinig tijd plannen
Een pasgeboren baby heeft meestal nog geen vast ritme. En als dat er wel is, dan zul je zien dat hij of zij nét op de dag van de shoot een regeldag heeft. Een newbornshoot kost in de regel daarom gewoon veel tijd. Er moet genoeg tijd zijn voor knuffelen, sussen en misschien nog even voeden. Een fotograaf die in een uurtje klaar wil zijn, gaat zich haasten. Een ongeduldige fotograaf is een onvoorzichtige fotograaf. Ik reken altijd op twee uren voor een shoot en soms loopt dat zelfs nog uit. Maar daar krijg je dan wel mooie foto’s en een hele leuke ontspannen ervaring van.
Heb jij een newbornshoot laten doen?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)