6 mythes over de bevalling die gewoon echt niet waar zijn
- Redactie
- in Bevalling
- 5
- 47531
- 03/07/2020
Als je zwanger bent spendeer je waarschijnlijk veel uren op het internet op zoek naar allerlei zaken rondom de bevalling. Over het algemeen zul je veel waarheden tegenkomen, maar wat je helaas ook tegenkomt is een hoop flauwekul. Deze 6 mythes over de bevalling zijn gewoon echt niet waar:
Je water moet gebroken zijn om de bevalling van start te laten gaan
Veel vrouwen gaan de bevalling in voordat hun water gebroken is en soms breekt het pas op het laatste moment. De weeën beginnen vaak zelfs voordat je water gebroken is, maar als ze mild zijn dan realiseer je je dat niet altijd. Dit kan dus heel goed!
Er is maar een geschikt moment voor de ruggenprik
Sommige mensen denken helaas nog dat als je de ruggenprik te laat krijgt dat de bevalling langer kan duren, of dat als je ‘m te vroeg krijgt de kans op een keizersnede groter wordt. Terwijl ‘het geschikte moment’ eigenlijk niet bestaat. Luister naar je lichaam want dat werkt het beste!
Als je brede heupen hebt is de bevalling makkelijker
Al zijn je heupen nog zo breed en denk je het daardoor makkelijker te hebben tijdens je bevalling, kan je je hier helaas in vergissen. De breedte van je heupen is namelijk niet hetzelfde als de breedte van je bekken. Dus daarom gaat het niet eenvoudiger worden.
Pittig voedsel kan de bevalling op gang helpen
Hier is wetenschappelijk geen bewijs van. Feit: er zijn geen niet-medische methoden waarvan bewezen is dat ze de bevalling op gang helpen. Je kunt natuurlijk wel onschuldige dingen doen als bijvoorbeeld een lange strandwandeling maken, maar verwacht geen wonderen.
De dokter is je steun en toeverlaat tijdens de bevalling
In de meeste gevallen zijn het eigenlijk de verloskundige, verpleegster of de verpleger die je tijdens de bevalling begeleiden. Als de bevalling voorspoedig verloopt zie je de dokter vaak pas op het laatste moment als de baby er echt aankomt. Maar dus vaak lang niet het hele proces.
Als je een keizersnede hebt gehad worden de volgende bevallingen ook keizersnedes
Dit was eerder het geval, maar vandaag de dag niet meer. Voor de meeste vrouwen is het volledig veilig om hun tweede kindje zonder keizersnede te verwelkomen. Uiteraard is het de dokter die hierover beslist en het in jou geval het beste weet.
Ken jij nog andere gekke mythes?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (5) Stuur een bedankje