6 tekenen dat hij de vader van je kinderen wordt
- Redactie
- in Kinderwens
- 1
- 23973
- 09/10/2021
Je hebt al een tijdje een relatie met hem en merkt dat het een beetje begint te kriebelen. Sterker nog: volgens mij ben je er gewoon aan toe. Een baby, dus. Maar hoe weet je eigenlijk of je huidige partner de vader van je kinderen wordt?
Lees ook:
Mooi: vader legt uit waarom hij nog steeds klaarstaat voor zijn ex
1. Jullie kunnen goed met elkaar communiceren
Een van de sleutels tot een succesvolle relatie is communicatie. Dit betekent niet dat je iedere scheet die je dwarszit, moet delen, maar wel dat jullie op een constructieve manier jullie behoeftes aan elkaar kenbaar maken. En daar is bij jullie zeker sprake van! Natuurlijk is er ruimte om het af en toe flink te laten knetteren, maar doorgaans spreken jullie naar elkaar uit wanneer er behoefte is aan me-time, wat hulp in het huishouden of gewoon een portie onverdeelde aandacht voor elkaar. Voordeel hiervan? Geen irritaties, spanningen of steken onder water. En juist zo’n omgeving voelt prettig voor een kind.
2. Jullie rennen niet bij elkaar weg in moeilijke tijden
Ziekte, rouw, familieproblemen, stress op het werk of een relatiedip: het is niet leuk, maar iedereen krijgt er weleens mee te maken. Gelukkig weet jij precies wat je aan je partner hebt (en andersom): wat er ook gebeurt, niemand gaat ergens heen. Daarom ben je ervan overtuigd dat hij ook niet zo snel de benen neemt als je een Hormonster wordt of het moederschap je, naast goed, soms ook enorm zwaar valt. Een heel fijn idee.
3. Jullie accepteren elkaar precies zoals jullie zijn
De kunst van een relatie goed houden, is verder kijken dan die fijne kriebels die hij je zo goed kon/kan bezorgen. Jij weet ook van zijn kanten die hem soms gewoon een rare snuiter maken en… En dan niks. Die accepteer je gewoon. Sterker nog: af en toe kun je er best een beetje om lachen. Door zijn chaotische manier van plannen heeft hij bij thuiskomst altijd een verhaal, en dat hij de kaas opvreet voor je er zelf een hap van hebt genomen, heeft ook iets bourgondisch. Dus: is hij perfect? Nee. Is dat een dealbreaker? Ook niet. En daarmee vormen jullie een prachtig voorbeeld voor een eventueel kind.
4. Fundamentele problemen van vroeger zijn opgelost
Iedereen heeft geesten uit het verleden. Helemaal niet erg, maar als ze iemand nog regelmatig teisteren en dit zijn functioneren belemmert, kan het een probleem zijn. Er zijn zat verhalen van koppels die elkaar verbaal of fysiek beschadigen omdat ze kampen met onverwerkte woede of niet-opgelost verdriet. Gelukkig is daar bij jullie geen sprake (meer) van: jullie kunnen beiden jullie ghosts from the past een milde aai over de bol geven en trekken op tijd aan de bel als er eentje toch vervelend dreigt te gaan doen. Mooi!
5. Jullie zitten globaal op één lijn
Niet-verenigbare geloofsovertuigingen of politieke voorkeuren en te verschillende ideeën over werk, wonen, jullie samenzijn of de toekomst: het kan een relatie behoorlijk in de weg zitten. Nu hebben jij en je partner echt af en toe weleens andere meningen, maar niet over zaken die voor jullie beiden heel belangrijk zijn. Dat is prettig, want dit verkleint de kans dat de boel later klapt, wat voor iedereen, inclusief een eventueel kind, natuurlijk gunstiger is.
6. Hij ziet een toekomst met kinderen ook zitten
Een kind is een ‘product’ van jullie samen. Dan is het wel zo fijn als jullie ook allebei achter het idee van een kind krijgen staan. Dit is bij jullie zeker zo: hij heeft wellicht niet jouw rammelende eierstokken, maar geeft zonder hakkelen aan dat hij zo’n naar Zwitsal-ruikend schepseltje wel ziet zitten. En dan niet lispelend na een bak bier, maar gewoon, op zondagochtend, chillend in bed. Fijn, want het wordt simpelweg een stukken minder rooskleurige situatie als er een kindje op komst is dat deels niet gewenst is.
Hoe wist/weet jij dat hij de vader van je kinderen werd/wordt?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (1) Stuur een bedankje