8 manieren om je vruchtbaarheid te optimaliseren
- Laura
- in Kinderwens
- 1
- 3180
- 31/01/2019
Tijdens seksuele voorlichting op school werd er vooral op gehamerd dat je door een enkele vrijpartij zwanger kan worden. Het kan zeker, maar in de praktijk kan het ook wel eens maanden of zelfs jaren duren. Heb je de volgende puntjes al geprobeerd?
1. Let op je eetpatroon
Heb je wel een gebalanceerd, gezond dieet? Als je regelmatig diepvriesmaaltijden of afhaalchinees eet, dan weet je dat er iets moet veranderen. Eet lekker je groenten, fruit, granen en proteïnerijk voedsel. Dan creëer je een fijne leefomstandigheid voor je baby.
2. Zorg dat je goed op gewicht bent
Je gewicht kan een negatief effect hebben op je vruchtbaarheid. Ben je te zwaar of misschien juist veel te licht, zorg dan eerst voor een gezond gewicht.
3. Houd je cyclus bij
Houd elke maand je cyclus bij, zodat je precies weet wanneer je eisprong is. Als je een regelmatige cyclus hebt, dan kun je goed uitrekenen wanneer je ovuleert bijvoorbeeld met behulp van de BabyBytes ovulatiekalender.
4. Heb op het juiste moment seks
Als je eenmaal weet wanneer je eisprong is, dan weet je ook wanneer je seks moet hebben. Je meest vruchtbare dagen zijn ook te zien in de ovulatiekalender. Als je echt zeker wil weten of je ovuleert, kun je ook altijd nog ovulatietesten kopen.
5. Vermijd bepaalde glijmiddelen
Hebben jullie seks met glijmiddelen, let dan goed op of er geen zaaddodende middelen in zitten. Dat zou zonde zijn!
6. Slik je vitaminen
Prenatale vitaminen kun je voor de zwangerschap al beginnen te slikken. Hier zitten belangrijke stoffen in zoals foliumzuur.
7. Ontstress
Een heel belangrijk onderdeel is natuurlijk een stressvrije omgeving. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt altijd wel iets op je pad dat stress oplevert. Probeer toch op je eigen manier van de stress af te komen.
8. Zorg dat je partner deze punten ook toepast
Niet te vergeten, zwanger worden doe je met z’n tweeën. Het is belangrijk dat manlief er ook een verantwoorde leefstijl op na houdt voor een optimale zaadkwaliteit.
Hoe heb jij je voorbereid op je zwangerschap?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (1) Stuur een bedankje