9 dingen die elke jongensmoeder moet weten (of herkent)
- Karin
- in Kinderen
- 10
- 79700
- 07/03/2018
Natuurlijk, elke jongen is anders. Dat weten we maar al te goed. Maar praat met een moeder (of vader) van een of meerdere jongens en de kans is groot dat jullie veel situaties herkennen bij elkaar als het gaat om het grootbrengen van een jongen… Dit is wat elke aanstaande jongensmoeder moet weten!
Alles kan gebruikt worden als wapen
Een stok, een banaan, een liniaal, desnoods de kat: alles kan voor een zwaard of pistool doorgaan. Dus voor je het weet sta je gemiddeld vijf keer per dag met je ‘handen omhoog, anders schiet-ie’. Ach ja, wees vooral blij dat-ie met een banaan aan komt zetten in plaats van het nieuwste type revolver.
Vieze grapjes zijn leuk
‘Poepie, plassie, drollie, dikke scheeeet HAHAHAHA!’ Vanaf een bepaalde leeftijd zijn de poep- en piesgrappen immens populair bij jongens. De scheetgrappen vliegen je om de oren en als papa meedoet is het feest helemaal AAN. Ja sorry, de grappen met een diepere laag of serieuze ondertoon laten nog even op zich wachten…
De EHBO-post is je tweede thuis
Schaafwonden, blauwe plekken of een dikke snee: je zult ze een stuk vaker tegenkomen bij je zoon dan bij je dochter. Maar ook gebroken armen, gekneusde ribben of hersenschuddingen willen nog weleens voorkomen als ze weer 'n middag met een vriendje hebben buiten gespeeld of iets te hard hebben gestoeid met je wederhelft. De huisarts pakt direct de pleisters uit z’n bureaula zodra jij z’n spreekuur binnen komt wandelen.
Kleren zijn na één dag vies (of stuk)
Kleren kopen voor jongens is niet zo moeilijk, ze vinden het algauw allemaal best. Alleen de frequentie waarmee je nieuwe kleren moet kopen ligt iets hoger, aangezien hun outfits gemiddeld een week meegaan (oké niet, maar toch). Vallen, stoeien, rennen, duiken, vallen, opstaan: dat vraagt nogal wat van zijn kleding. De wasmand puilt geregeld uit en of je nu de Primark leegkoopt voor ‘m of naar Tommy Hilfiger gaat: stuk zal het gaan.
Schreeuwen en rennen
Waar je dochter of de dochter van je vriendin rustig in een hoekje de haren van d’r Barbie zit te kammen of zit te knutselen - en jij eindelijk de nieuwe LINDA. uit kunt lezen - is dat bij je zoon toch een ander verhaal. Er komen oergeluiden uit de tuin, er worden hele marathons door de woonkamer gesprint en een worstelgevecht op het tapijt is ook geen uitzondering. ‘Joehoe, kan het wat za-hachter!’, neem je vaker in je mond dan je lief is.
Er wordt niet te lang geluld
‘Hoe was het op school?’
‘Leuk.’
‘En waarom was het leuk?’
‘Gewoon.’
Bij mannen moet je gewoon geen hele diepgaande gesprekken over emoties verwachten. En dat is al van jongs af aan zo, is ook jou inmiddels wel duidelijk.
Alles op wielen en met vleugels is leuk
Brandweerauto’s, politieauto’s, vliegtuigen: vanaf het moment dat hij uit je baarmoeder komt lijkt het wel of-ie al weet hoe een brandweerauto klinkt en hoeveel pk een Ferrari heeft. De fascinatie van jongens met alles op wielen is iets wat wij nooit zullen begrijpen, maar makkelijk is het wel. Verjaardagen, Sinterklaas: jij hoeft niet lang na te denken waar je je jongen(s) blij mee kunt maken.
De piemel is al vrij jong een belangrijk item
‘Papaaa, jouw piemel is groooot!’, ‘Mama, heb jij ook een piemel?’. Dit soort levensvragen en filosofische gedachten zullen de revue vast weleens gepasseerd zijn als je een of meerdere jongetjes in huis hebt. Zo jong als mannen al gefascineerd zijn door brandweerauto’s en vliegtuigen, geldt ook voor hun zaakje down under. De lengte en de vorm is eigenlijk meteen al een belangrijk euh… ding en wordt dan ook nog weleens besproken. Oh, en ze zitten er ook gewoon heel veel aan. Ook in het openbaar.
Overal plas
Jongens willen staand plassen, want dat doet papa ook. Maar jongens kunnen niet richten. Soms vraag je je af of ze tijdens het plassen in slaap zijn gevallen of wellicht afgeleid werden door een vlieg en die probeerden te volgen met hun geslachtsdeel. En dus ligt je hele badkamervloer geregeld vol plas en sta je weer eens scheldend de badkamervloer te boenen.
Eigenlijk is de conclusie gewoon dat mannen door de jaren heen niks veranderen, bedenk ik me zo...
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (10) Stuur een bedankje