Amsterdam in de top 10 van meest kindvriendelijke steden ter wereld

Amsterdam in de top 10 van meest kindvriendelijke steden ter wereld

Wat zijn voor jou als ouder belangrijke criteria om een stad als kindvriendelijk te beschouwen? Er is wereldwijd onderzoek gedaan om te kijken welke steden in de wereld het meest kindvriendelijk zijn. Wat zo leuk is: in de top 10 komt een Nederlandse stad voor!

Elke ouder heeft andere prioriteiten als het gaat om wat belangrijk is bij het opvoeden van kinderen. Terwijl het ene gezin zich richt op veiligheid van een stad of kindvriendelijke activiteiten hecht een ander gezin meer waarde aan groene ruimtes en kwalitatief onderwijs. Sommige steden voldoen beter aan de eisen van andere gezinnen dan aan de eisen van jouw gezin. Amsterdam blijkt in ieder geval hoge ogen te gooien bij gezinnen.

Onderzoek

Experts hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende steden over de hele wereld. Het hoofddoel van het onderzoek was om erachter te komen wat de meest geschikte stad is om een gezin te stichten. Zo is er gekeken naar twaalf verschillende categorieën, in 38 steden, met als resultaat een lijst met steden die gerangschikt is op basis van welke steden het meest kindvriendelijk zijn. Het onderzoek is gebaseerd op veiligheid en welzijn, gezinsactiviteiten, onderwijs en uitgaven. De top drie van het onderzoek zijn Stockholm, Parijs en Tokyo. Stockholm staat op nummer één met een gemiddelde van 6.5 op 10 en Amsterdam staat maar liefst op de achtste plaats in de lijst met een gemiddelde van 5,8 op 10.

Amsterdam scoorde hoog op het gebied van tevredenheid, met een 7,4, hetzelfde als de nummer één. Ook op het gebied van veiligheid scoorde Amsterdam hoog, namelijk een 7,5, net onder de nummer één. Hoewel Amsterdam niet uitblinkt op het gebied van beloopbaarheid is het gelukkig wel een stad waar fietsen volop mogelijk is. Daarnaast scoort de stad niet zo hoog op groene faciliteiten, maar is er wel sprake van een aantal parken en speelplaatsen. Amsterdam heeft ook veel kind- en gezinsvriendelijke cafés en andere activiteiten.

Nederland als geheel

Naast Amsterdam scoort Nederland als geheel ook hoog. Volgens een onderzoek van Unicef is Nederland het land om op te groeien vanwege de mentale gesteldheid, stabiliteit en omgeving. Bijna tachtig procent geeft aan tevreden te zijn als het gaat om opgroeien in Nederland.
Nederland scoort ook hoog in andere lijsten. Volgens een onderzoek van William Russel staat Nederland op de zesde plaats als land om het beste naartoe te verhuizen met een gezin. ‘Het land staat bekend om zijn gezinswaarden en vrijheid en heeft de hoogste milieubeoordeling en zeer beschermende normen voor de veiligheid van kinderen.’

Hoewel Amsterdam op de achtste plaats staat in de lijst van meest kindvriendelijke steden, blijkt Nederland als geheel ook een veilige en kindvriendelijke omgeving te bieden.

Lees ook:

30 leuke moeder-dochter activiteiten
Waarom het goed is om met je kind naar de boerderij te gaan 

Bron: Comparethemarket.com
Unicef.nl
William-Russel.com
Beeld: Pixabay.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50