BabyBytes Spruit van de week #7: Julian

BabyBytes Spruit van de week #7: Julian
  • in Baby
  • 1
  • 1634
  • 09/10/2016

Iedere week zetten we één van de kindjes van onze lezers in het zonnetje, gewoon omdat we het zo leuk vinden om jullie en jullie mooie kinderen beter te leren kennen. Deze week het bijzondere verhaal van Maike (30) over haar zoontje Julian.

Onze zoon heet Julian Jorrith Breukers en is nu ruim vier maanden oud. Zijn roepnaam is gewoon Julian. We vonden en vinden Julian simpelweg een mooie naam. Al bij 12 weken zwangerschap wisten we dat we onze zoon zo wilden noemen. Jorrith is een geknutselde naam met de letters van de drie opa's. Op die manier zijn ze toch vernoemd! En ook leuk: later kan hij zichzelf heel stoer  'J.J.' noemen.

Bijzondere datum

Het was heel fijn om zwanger van Julian te zijn. Ik heb gelukkig geen noemenswaardige klachten gehad. De bevalling heeft wel een bijzonder verhaal: ik had namelijk twee keer gedroomd dat ik op 31 mei zou bevallen (de verjaardag van mijn oma) en dit had ik ook aan iedereen verteld. Drie dagen voor de bevalling zag ik drie ooievaars naast elkaar zitten. Ik telde ze hardop en ja hoor, ik grapte weer dat ik op dinsdag 31 mei zou bevallen. Op dinsdagochtend 31 mei had ik ineens wat last van mijn buik, maar het gevoel heb ik genegeerd, omdat ik dacht dat het tussen mijn oren zat. Ik wilde namelijk graag op die dag bevallen. Uiteindelijk werd het wel heel heftig en in de middag heb ik toch maar de verloskundige gebeld. Bij de eerste controle bleek ik al zeven centimeter ontsluiting te hebben! Zo'n twee en een half uur later is Julian thuis geboren, ondanks het oorspronkelijke plan om in het ziekenhuis te bevallen. Ik ben er nu zo trots op!

Tevreden mannetje

Julian is een rustig en blij jochie. Hij is heel alert en nieuwsgierig naar alles om zich heen. Overdag slaapt hij dan ook wat minder goed, hij is veel te druk met wat er allemaal gebeurt. Gelukkig slaapt hij ‘s avond en ‘s nachts erg goed! Zijn glimlach laat mij en andere mensen om ons heen smelten. Hij is zichtbaar tevreden, en dat is zo fijn. Zo krijgt hij borstvoeding, maar doet verder totaal niet moeilijk over een flesje (gegeven door anderen) en speentjes. Hij vindt alles prima. Tevreden zoon, tevreden mama :)

Verdient jouw kindje de titel 'Spruit van de week' ook? Geef hem of haar dan op! Stuur een mailtje met wat informatie over de naam (waarom hebben jullie hiervoor gekozen?), zwangerschap, bevalling, het karakter van je kindje en waarom hij of zij de allerleukste is naar betty@babybytes.nl! Wij kiezen iedere week één van jullie leuke kinderen uit om in het zonnetje te zetten.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50