Bekende sterren over hun postpartum lichaam

Bekende sterren over hun postpartum lichaam
  • in Overig
  • 1
  • 768
  • 12/07/2024

Het postpartum lichaam na de bevalling. Deze periode kan een invloed hebben op verschillende aspecten. Veranderingen van fysieke gezondheid, maar ook mentale gezondheid. Uit een onderzoek van The Lancet Global Health is gebleken dat minstens 40 miljoen vrouwen gezondheidsproblemen ervaren na de bevalling. Sommige beroemdheden hebben hier openhartig over gesproken.

Blake Lively

Blake Lively (Gossip Girl) heeft samen met acteur Ryan Reynolds vier kinderen: James, Inez, Betty en Obi. Zij heeft zich uitgesproken over kleding maken voor alle lichamen. Er is kleding voor zwangere vrouwen, maar waar is de kleding voor lichamen die net bevallen zijn. “Het is geen goed gevoel wanneer je, als vrouw zijnde, niet in merkkleding past omdat je net bevallen bent. Ik had gewild dat ik zo zelfverzekerd was als nu, want dat lichaam heeft mij een baby gegeven.”

Kate Hudson

Kate Hudson heeft drie kinderen: Ryder, Bing en Rani. Wanneer Kate Hudson haar eerste kindje kreeg in 2004, had ze weinig klachten. Maar met haar tweede kindje, geboren in 2011, had ze wel klachten. Zo had Kate toen enorm veel last van haaruitval en acne.

Beyonce

Beyonce heeft samen met haar man Jay-Z drie kinderen: Bleu Ivy, Rumi en Sir. Tijdens de eerste bevalling van Beyonce geloofde zij in de sociale standaard van de maatschappij. Beyonce zetten zichzelf onder druk om binnen drie maanden het babygewicht te verliezen. “Achteraf gezien was dat gek.” Bij de tweeling ging dit even anders. De gezondheid van Beyonce en de baby’s waren in gevaar, dus kreeg zij een spoedkeizersnede. “Tijdens mijn herstel heb ik mezelf alleen maar zelfliefde en zelfzorg gegeven. Tot op de dag van vandaag zijn mijn armen, schouders, borsten en dijen voller.”

Drew Barrymore

Drew Barrymore heeft twee dochters: Olive en Frankie. Op haar Instagram deelt zij een voor- en nafoto van zichzelf, waarop haar zwangere en postnatale lichaam te zien is. Ze schreef in het onderschrift: "Ik ga omhoog en ik ga omlaag. De achtbaan van mijn lichaam is een uitdagende, maar prachtige rit. “Ik heb twee kinderen gekregen. Het allerbelangrijkste doel van mijn bestaan op deze planeet is voor hen! Het is een waar wonder dat ik deze twee meisjes heb kunnen krijgen. Dus wat de gevolgen ook zijn voor mijn lichaam, laat maar komen!”

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon heeft drie kinderen: Ava, Deacon en Tennessee. “Ik weet niet of ik terugveer. Ik kruip langzaam terug.” Reese Witherspoon begon over het over een geval van 'babybrein' en zei: “Ik kon me laatst niet herinneren hoe je dat ding noemt dat het eten koud houdt. Het was de koelkast, ik kon me het woord echt niet herinneren!”


Pink

Pink heeft twee kinderen. In 2011 beviel Pink van haar dochter Willow Sage en in 2016 beviel Pink van haar zoon Jameson. 2017 deelde Pink op haar Instagram een foto van zichzelf terwijl ze in de sportschool aan het trainen was. “Zou je geloven dat ik 73 kilo weeg en 1,60 meter ben? Volgens de 'normale normen' ben ik daardoor obees. Ik weet dat ik mijn doel nog niet heb bereikt of er ook maar in de buurt kom, maar ik voel me niet obees.”

Chrissy Teigen

Chrissy heeft vier kinderen. In september 2020 verloor Chrissy haar derde kind Jack, vanwege complicaties tijdens de zwangerschap. Op Instagram deelt Chrissy: “Frustrerende herinnering aan wat had kunnen zijn. Dit ben ik en mijn lichaam, gisteren nog. Hoewel ik niet meer zwanger ben, herinnert elke blik in de spiegel me eraan wat had kunnen zijn. En ik heb geen idee waarom ik nog steeds deze bult heb, eerlijk gezegd. Het is frustrerend. Maar ik ben trots op waar deze hele reis mijn lichaam en geest op andere manieren naartoe heeft gebracht.”

Lees ook:

Hilary Duff deelt intieme video van bevalling
Brief aan mijn postpartum lichaam 

Bron: Panda
Beeld: Canva

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50