De misselijkheidstheorie van Dee
- Chantal
- in Zwangerschap
- 0
- 827
- 25/01/2024
Influencer en Youtuber Dee van der Zeeuw heeft last van zwangerschapsmisselijkheid en heeft zo haar eigen theorie hierover. ‘Ik heb de hele theorie van misselijk zijn in je zwangerschap uitgespeeld.’
Begin januari berichtten we dat Dee weer zwanger is! Maar helaas heeft ze last van een overbekende zwangerschapskwaal: misselijkheid.
Theorie van Dee
Nu heeft de Youtuber er een eigen theorie op losgegooid en plaatste die in haar stories.
“Je eet niet, wat je bent misselijk. Omdat je niet eet, word je misselijk, en omdat je misselijk bent heb je nergens zin, dus weet je ook niet wat je moet eten. En dus blijf je voor altijd misselijk...”
Duidelijk een geval van vicieuze cirkel.
Wat kun je doen om misselijkheid te voorkomen?
Ook ik had tijdens mijn zwangerschappen de eerste vier maanden behoorlijk veel last van misselijkheid. Wat mij hielp was crackertjes op mijn nachtkastje bewaren en voordat ik opstond een cracktertje eten. Dat hield me een beetje op de been tijdens mijn ochtendritueel, maar daarna ging het vaak alweer mis als ik de koelkast opendeed: die lucht... Verschrikkelijk! Dus die vermeed ik zoveel mogelijk, net zoals de lucht van verse koffie. Ik hield het liever bij een kopje slappe muntthee en wat pepermuntjes.
Maar wat kun je nog meer doen tegen zwangerschapsmisselijkheid? Hier een paar tips die hopelijk voor wat verlichting kunnen zorgen:
- Eet een snack voordat je naar bed gaat, of eet deze als je 's nachts naar het toilet moet.
- Druk twee minuten met twee vingers op je navel, het kan je misselijkheid verminderen.
- Eet geen sterk gekruid, vet of voedsel waarin veel smaakversterkers zitten
- Vermijd cafeïne
Lees hier nog meer tips tegen zwangerschapsmisselijkheid. Als je echt veel moet overgeven, neem altijd contact op met een deskundige!
Lees ook:
Marike heeft HG, een extreme vorm van zwangerschapsmisselijkheid
Bibi Breijman zwanger! Maar moest dat eerder bekendmaken dan de bedoeling was
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)