De reden waarom je jouw baby wel wil opeten!

De reden waarom je jouw baby wel wil opeten!
  • in Baby
  • 1
  • 9283
  • 27/03/2021

Ongetwijfeld ken je dat gevoel: je vindt je baby zó enorm schattig, lief en heerlijk dat je hem of haar gewoon wilt opeten! Je kunt niet stoppen met kusjes geven of zelfs knabbelen aan die lieve miniteentjes en -handjes. Hoewel je je kindje natuurlijk niet echt op een bedje van sla met een klodder mayo zal verslinden, hebben wetenschappers wél ontdekt waar die drang nou eigenlijk vandaan komt.

De onderzoekers van de Universiteit van Montréal zijn tot de conclusie gekomen dat de geur van baby’s een fysiologische reactie bij moeders (en vaders?) uitlokt die lijkt op wat hongerige mensen voelen wanneer ze een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Het verlangen om je kind ‘op te eten’ maakt deel uit van een evolutionair mechanisme om een band op te bouwen.

Zo dicht mogelijk bij je baby
De reden waarom we babygeuren zo aantrekkelijk vinden is omdat onze hersenen zijn geprogrammeerd om kinderen te willen verzorgen en mama’s zijn zo geprogrammeerd dat ze zo dicht mogelijk bij hun baby willen zijn. De hersenen van moeders werken dus op dezelfde manier als wanneer we eten om te overleven: moeders hebben net zulke sterke gevoelens ten opzichte van hun baby.

Net zo verslavend als drugs
Een ander onderzoek uit 2013 heeft ook aangetoond dat de geur van baby’s zeer verslavend is voor moeders. Deze geur heeft namelijk hetzelfde effect op de hersenen als andere verslavende middelen als drugs, alcohol en lekker eten.

Eet euh… smakelijk dan maar?

Herken jij deze drang?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: HLN

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Ashleyjessy

    Oef ja herken het heel erg! Kan geen genoeg krijgen van dat lekkere huisje, helaas zit m’n dreumes nu niet meer zo te wachten op al die kusjes en knabbels 😅

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50