Deze activiteiten wil je doen met je kind deze herfst

Deze activiteiten wil je doen met je kind deze herfst

De herfst is officieel aangebroken, en dat betekent dat het perfecte seizoen voor avonturen is gestart! Dit is de tijd om samen met je kinderen op ontdekkingstocht te gaan en ze kennis te laten maken met de natuur!

Appels plukken

Bezoek een fruitteeltboerderij en ga samen appels plukken. Het is niet alleen een gezellige activiteit, maar ook ontzettend leerzaam voor kinderen. Ze ontdekken dat appels niet zomaar in de supermarkt belanden, maar met de hand geplukt moeten worden.

Appeltaart bakken

Hebben jullie genoeg appels geplukt? Dan is het tijd om de keuken in te duiken en samen een heerlijke appeltaart te bakken. Kinderen kunnen helpen met het schillen en snijden van de appels. Binnen no-time ruikt het hele huis naar de herfst!

Rijg je eigen herfstslinger

Een herfstslinger maken is een perfecte manier om de natuur in huis te halen. Ga op zoek naar kastanjes, dennenappels en mooie bladeren, en rijg deze aan een touw. Hang de slinger op in de woonkamer of buiten voor een knusse herfstsfeer die jullie helemaal zelf hebben gemaakt.

Maak een boswandeling

Een frisse herfstwandeling in het bos is heerlijk. Vertel je kinderen over de mooie paddenstoelen, kleurrijke bladeren en misschien zelfs wilde dieren die ze kunnen spotten.

Vul de tuin met vogelvoer

Maak samen pindaslingers of vetbolletjes en hang ze in de tuin. Het is een simpele, maar leuke activiteit.

Organiseer een filmavond

Transformeer de woonkamer in een knusse filmhoek met zachte dekens en kussens. Kies een leuke kinderfilm en maak het af met popcorn en warme chocolademelk.

Bak herfstige cupcakes

Laat de smaken van de herfst tot leven komen met cupcakes gemaakt van appel, kaneel of pompoen. Laat je kids helpen met het beslag en het versieren van de cupcakes. Daarna is het tijd om te smullen van deze heerlijke traktaties!

Lees ook:

30 leuke moeder-dochteractiviteiten 
8 activiteiten met een baby van 3 tot 6 maanden

Lekker luisteren: alles over een keizersnede

Beeld: Canva

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Barbamammie79

    Goed om te weten dat ik dit blijkbaar wil doen.

    Wist ik nog niet...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50