Een baby en peuter die een kamer delen? Hier zijn een aantal tips!
- Redactie
- in Opvoeding
- 0
- 1778
- 30/09/2021
Veel kindjes delen een slaapkamer om uiteenlopende redenen. Er is bijvoorbeeld geen extra slaapkamer in huis, de extra slaapkamer wordt al gebruikt voor iets anders of ze willen gewoon ontzettend graag samen slapen. Madison Miller is alleenstaande moeder van een baby en een peuter die bij elkaar op de kamer slapen. Zij zette de voor- en nadelen van samen slapen op een rij en geeft ook nog wat tips!
Voordelen
- Als voordeel noemt Madison dat ze een enorm sterke band heeft met haar zus. Ze deelde tijdens haar jeugd samen met haar zus een slaapkamer. Toen ze op een gegeven moment allebei een eigen kamer kregen, bleven ze bij elkaar op de kamer slapen. Ze hebben nu nog steeds een hele sterke band met elkaar. Ze hoopt dat haar dochters ook zo’n band krijgen.
- Je bespaart ruimte in je huis. Als je bijvoorbeeld echt een werkkamer nodig hebt of gewoon geen extra slaapkamer hebt.
- Als ze bang zijn, zijn ze altijd samen.
- Ook al hebben ze allebei hun eigen speelgoed, ze leren ook veel te delen door samen een kamer te hebben.
Nadelen
- Een verschillend slaapschema is wel een nadeel als ze nog zo klein zijn. Ze gaan tegelijk naar bed, allebei om 19:00. De baby slaapt nog niet door dus wanneer die ‘s nachts wakker wordt, moet ze er snel bij zijn. Dan slaapt de baby verder in bed bij de moeder. De oudste wordt vroeg wakker en wil dan ook naar mama’s bed.
- Je maakt je steeds zorgen of ze elkaar wakker gaan maken. Als de baby wakker wordt, heb je de peuter ook wakker en andersom. Dat kan een stressvol gevoel geven. Als ze ouder worden, is dat minder het geval.
Tips
- Een slaapkamer delen is makkelijker als allebei de kinderen doorslapen.
- Zorg dat ze een speelplekje buiten de slaapkamer hebben, zodat ze ook kunnen spelen als er een slaapt
Slapen jouw kindjes samen op de kamer? Vanaf welke leeftijd deden ze dit?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Interessant om te zien
Magazine - 12 maanden Populaire topics
Populaire blogs
Reageer op dit artikel
reacties (0)