Een geboortekaartje maken voor je adoptiekindje, zo doe je dat!
- Redactie
- in Sponsored
- 0
- 1974
- 16/08/2019
Als alle wettelijke zaken geregeld zijn en je je kindje eindelijk in je armen kan sluiten, hoort daar natuurlijk ook een geboortekaartje of aankomstkaartje bij. Je kunt sommige details anders aanpakken dan bij een traditioneel geboortekaartje, zoals het ontwerp en de tekst. Maar er zijn ook andere dingen om rekening mee te houden.
Ontwerp
Een geboortekaartje voor adoptiekindjes ontwerpen is eigenlijk heel leuk, want je kunt er een etnisch tintje aan geven. Denk aan een bepaald symbool uit het land van herkomst of voeg speels dieren toe zoals een giraffe voor een kindje uit Afrika. Bij Kaartje2go hebben ze hele leuke ontwerpen voor adoptiegeboortekaartjes.
Tekst
Ook de tekst kun je anders aanpakken dan bij een niet-adoptiegeboortekaartje. Misschien vermeld je graag hoe lang jullie al op je kindje wachten, dat kan namelijk al een paar jaar zijn in plaats van de standaard negen maanden. Ook leuk om erop te schrijven is het aantal kilometers dat jullie afgelegd hebben om bij elkaar te zijn. Of kies uit een van deze gedichtjes op de website van Kaartje2go.
Vermeld de belangrijke data
Niet alleen de geboortedatum is belangrijk bij adoptie, er zijn veel meer speciale data om te vermelden. Sommige ouders vermelden de datum dat ze hun kindje voor het eerst in hun armen hadden en andere ouders kiezen er voor om de datum dat ze met zijn allen thuis waren op het kaartje te zetten.
Informatie over de geboorte niet essentieel
Raak niet in paniek als er geen geboortegewicht en maten bekend zijn van je kindje. Zeker als je een wat ouder kindje adopteert, is deze informatie niet relevant. Natuurlijk kun je het er altijd op zetten als het wel bekend is.
Had jij een geboortekaartje voor je adoptiekindje? Wat stond er allemaal op?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)