Een huilend kind achterlaten bij de crèche? Zó voorkom je dat

Een huilend kind achterlaten bij de crèche? Zó voorkom je dat

Als je je kind huilend moet achterlaten bij de crèche is dat geen leuk begin van de dag. Déze moeder heeft een manier gevonden waarmee het leed een klein beetje wordt verzacht en deelde haar truc via TikTok.

Als je je kind huilend moet achterlaten bij de crèche is dat geen leuk begin van de dag. Déze moeder heeft een manier gevonden waarmee het leed een klein beetje wordt verzacht.

Pfff, om 's ochtends iedereen op tijd in de kleren en tasjes gevuld te hebben én dan ook nog jezelf een beetje representatief te maken... Wat een stress. En als je je kind naar de kinderopvang brengt en hij barst in tranen uit omdat hij daar absoluut niet wil blijven, en een medewerkster hem van je af moet trekken... Absoluut geen leuk begin van de dag.

Tranendal

TikTokster Kate, moeder van een dochtertje had precies hetzelfde probleem. “Een paar maanden geleden begon mijn dochter elke keer te protesteren als ik haar naar de kinderopvang bracht. We zijn een aantal weken door een enorm tranendal gegaan en de kinderopvangmedewerkers moesten haar telkens weer van me wegtrekken. Het brak mijn hart.”

TikTok

Om haar dochter minder verdrietig te maken bedacht ze een simpele truc. Met een pen tekende ze hartjes op de handjes van haar dochter en dan liet ze haar dochter hetzelfde bij haar doen. “We hebben hartjes gedaan, smiley's... Het is misschien een gek gebaar, maar op sommige dagen maakt dit een wereld van verschil.”

@kate.n.h bribery also helps… #parentinghacks #toddlermum #dropoff #aussiemumsoftiktok Home - Matthew Hall

Dus misschien het proberen waard als jouw kind ook zo'n moeite heeft met afscheid nemen op de crèche?

Hoe zorg jij ervoor dat het niet zo'n drama wordt als je je kind naar de kinderopvang brengt?

Lees ook:

Dít is waarom peuters huilen
Zó maak je geen vrienden op de kinderopvang

Lekker luisteren: de keizersnede

Beeld: Canva

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50