Een zwangerschapsneus: is dat iets waar elke zwangere last van heeft?

Een zwangerschapsneus: is dat iets waar elke zwangere last van heeft?

Ooit gehoord van een zwangerschapsneus? Wat is het precies? Heeft elke zwangere er last van, kun je het voorkomen, maar vooral: kom je er vanaf? 

Op TikTok stroomt op dit moment vol met TikToks over een zwangerschapsneus. Vrouwen laten hun gezicht zien van voor- en tijdens de zwangerschap. Wat duidelijk te zien is, is dat hun neus tijdens hun zwangerschap een stuk groter is dan voor een zwangerschap: ze hebben allemaal last van een zwangerschapsneus.

@kaylyn.hill It gets progressively worse#momtok #newmom #ftm #rainbowbaby #pregnancy #ttc #ttcjourney #librababy #pregnancynose Devil Eyes - There I Ruined It

Hoe ontstaat een zwangerschapsneus?

Opgezwollen voeten en enkels, gezwollen borsten... Tijdens je zwangerschap kun je last hebben van heel veel opgezwollen lichaamsdelen. Ook je neus kan tijdens je zwangerschap opzwellen.  

Door veranderingen in de hormonen kan je neus opzwellen. Door verhoogde oestrogeen- en progesteronwaarden waardoor je voeten opzwellen, wordt de bloedtoevoer naar je slijmvliezen gestimuleerd. Het gevolg is dat je spieren en zachte botjes in je neus uitzetten. Door dit alles gaat je neus er tijdens je zwangerschap er opgezwollen uitzien. 

Kun je een zwangerschapsneus voorkomen? 

Je kunt er helaas niets aan doen om het te voorkomen, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken dat het blijvend is. Als na de bevalling je hormonen enigszins tot rust komen, zal je neus binnen zes weken weer zijn oude vormen aannemen.

Heb jij last van een zwangerschapsneus (gehad)?

Lees ook:

6 niet zo charmante lichamelijke zwangerschapsverrassingen
Au! Pijnlijke voeten tijdens je zwangerschap

Bron: Tinybeans.com, foto: Elina Fairytale via Pexels

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50