Eet je kind de lunch die je inpakt niet: volg deze tips!

Eet je kind de lunch die je inpakt niet: volg deze tips!
  • in Voeding
  • 0
  • 498
  • 18/09/2024

Merk je dat de lunchbox van je kind vaak onaangeraakt terugkomt, zelfs als je het meegeeft met eten waarvan je zeker weet dat ze het lekker vinden? Maak je geen zorgen, je bent echt niet de enige. Het is heel normaal dat kinderen op school niet altijd hun hele lunch opeten, en dat ligt niet aan jou.

Er zijn verschillende redenen waarom je kind zijn lunch niet opeet. Hieronder staat precies waarom dit gebeurt en wat je eraan kunt doen. Hier zijn een paar handige tips.

Waarom eet mijn kind niet op school?

Thuis eten jullie waarschijnlijk gezellig en rustig aan tafel, maar op school is dat vaak een ander verhaal. Kinderen eten in drukke klaslokalen waar het vaak rumoerig is. Sommige scholen laten de kinderen zelfs tv-kijken tijdens de lunch, wat voor nog meer afleiding kan zorgen. Eten is dan ineens minder belangrijk. Geen wonder dus dat je kind minder eet.

Daarnaast hebben kinderen op school meestal maar een korte pauze om te eten. Veel kinderen willen hun tijd liever doorbrengen met vriendjes of snel naar buiten rennen om te spelen. Het eten schiet er dan al snel bij in. Hoe laat ze ook uit school komen, het is heel normaal dat je kind na school meteen honger heeft, vooral als ze niet veel hebben gegeten tijdens de lunchpauze. Een goede snack bij het ophalen kan helpen.

Wat kun je doen om de lunch aantrekkelijker te maken?

Soms kan een kleine aanpassing in de lunchbox al een groot verschil maken. Als je kind altijd hetzelfde mee naar school krijgt, zoals elke dag een boterham met kaas, kan dat saai worden. Probeer eens af te wisselen met de inhoud. In plaats van plakjes komkommer kun je bijvoorbeeld halve druiven of worteltjes meegeven. Of smeer de boterham eens met iets anders. Ook kan het helpen om in plaats van één grote maaltijd, meerdere kleinere hapjes aan te bieden. Denk aan een combinatie van stukjes fruit, crackers en een klein broodje.

Een andere handige tip is om je kind mee te laten helpen met het klaarmaken van de lunch. Als ze betrokken zijn bij het proces, is de kans groter dat ze ook daadwerkelijk eten wat ze hebben klaargemaakt. Laat je kind bijvoorbeeld kiezen welk fruit of welke snack ze willen meenemen, help ze met het wassen van groente en fruit, en geef ze een veilig mesje om het zelf te snijden.

Wat als mijn kind echt niets eet?

Als je merkt dat je kind steeds minder eet op school, kan het ook nuttig zijn om verder te kijken. Misschien vinden ze het spannend om voor anderen te eten, of misschien zijn er voedingsmiddelen die ze liever willen proberen. Als je kind nog te jong is om te vertellen wat er precies misgaat, kan het helpen om met de leerkracht of een medewerker van de school te praten.

Geduld

Het kan even duren voordat je precies doorhebt wat het beste werkt voor jouw kind als het gaat om schoollunches. Blijf experimenteren met verschillende soorten eten, betrek je kind bij het proces en geef ze de tijd om te wennen aan hun nieuwe routine op school. Uiteindelijk zal je merken dat er steeds minder eten terugkomt!

Lees ook: 

6 tips om je kind gevarieerd te laten eten!`
Waarom spelen met eten juist wel goed is!

Lekker luisteren: alles over stortbevallingen

Bron: Motherly
Beeld: Canva

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50