Grote gevoelens bij je kinderen? Probeer deze virale truc!
- Redactie
- in Opvoeding
- 0
- 835
- 12/06/2023
Bij jonge kinderen is de kans groot dat ze in hun kleine leven grote gevoelens hebben. Een driftbui, schreeuwen of met een trillend lipje voor je staan. Een moeder op TikTok deelde haar virale tip om hier goed mee om te gaan.
Stevig vasthouden
Kristen Schofield (@kristen_schofield) vertelde op TikTok hoe ze het lichaam van haar zoontje stevig vasthield op verschillende plekken op zijn lichaam en het afsloten met een dikke knuffel.
Maakt veel los
De video, die 2,9 miljoen views heeft gehad, maakt veel los bij kijkers. Een kijker zegt bijvoorbeeld: ‘‘Ik word hier emotioneel van! Mijn leraren deden dit vroeger al voor mijn ADHD en nu gebruik ik deze truc ook!’’
Een andere gebruiker, ook moeder van een zoon reageerde met: ‘‘Ik begon dit gisteravond met mijn zoon te doen en vandaag kwam hij meerdere keren naar me toe om te vragen of ik het nog eens wilde doen.’’
Natuurlijk kan het ook averechts werken, want er zijn ook kinderen die er kriebelig van werden. Een moeder vertelt: ‘‘Ik probeerde dit net bij mijn kind, maar hij vond het kietelen.’’ Niet voor herhaling vatbaar, dus. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om om te gaan met een driftbui. Volgens deze lezeressen is dit hun favoriete manier!
Hoe werkt het?
De stevige, maar zachte knijpjes helpen het zenuwstelsel ontspannen. Wanneer er namelijk druk op het lichaam wordt uitgeoefend, schakelt het over van het sympathische zenuwstelsel naar het parasympathische zenuwstelsel. De tweede draait namelijk om rust en spijsvertering, dus zorgt er voor dat het kind weer ontspant en relaxt. Grote kans dat het dus goed werkt bij kinderen met ADHD of vormen van autisme.
Wist jij dat BabyBytes ook op TikTok zit? Elke week nieuwe video's!
Heb jij dit ooit geprobeerd bij jouw kinderen?
Meer lezen?
Een dreumes met driftbuien, hoe reageer je daarop?
Stampvoeten en krijsen... Help, daar komt de driftbui!
Bron: Huffpost
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)