Halloween babynamen: films en series als griezelige nameninspiratie

Halloween babynamen: films en series als griezelige nameninspiratie

Het is bijna Halloween! Misschien ben je uitgerekend rond deze feestdag die steeds populairder wordt in Nederland. Daarom hebben we naar lekker griezelige films en series gekeken voor de mooiste Halloween babynamen. Voor welke naam ga jij?

Babynamen die met Halloween te maken hebben... Waar moet je dan aan denken? Wat dacht je van bijvoorbeeld aan personages uit legendarische, griezelige films en series? Wij zijn op zoek gegaan naar babynamen die heel goed passen bij de magie en mysterie van Halloween. Misschien zit er wel wat voor jou tussen!

Luna

Luna is een populaire naam die 'maan' betekent, en daarom perfect past bij Halloween. Want welke mysterieuze dingen gebeuren er als het volle maan is? En wie kent het Harry Potter-personage Luna Lovegood niet?

Casper

Casper het spookje! Het spook is een razend populair verkleedkostuum tijdens Halloween. Misschien dat de naam iets is voor jouw kindje?

Elvira

Ken je de komische horrorfilm Elvira, Mistress of the Dark? De actrice die Elvira speelde kreeg wisselende kritieken, maar over de naam Elvira kunnen we het eens zijn: die is magisch mooi!

Freddy

Een typische Halloween-film zijn de film van Nightmare on Elmstreet met hoofdpersonage Freddy Krueger. De klassieke horror is niet weg te denken bij een Halloween-feest en Freddy is misschien wel de perfecte naam voor jouw kleintje.

Elena

Elena was de naam van een van de personanges in de serie Vampire Diaries en is echt een prachtige meisjesnaam met een Halloween-twist!

Victor

Weet je wie het monster van Frankenstein creëerde? Dat was Victor Frankenstein. Daarom krijgt de naam Victor een mooie Halloween-twist, maar is het ook een perfecte naam voor je zoon!

Sabrina

En deze is ook al van heel lang geleden: Sabrina, bekend van Sabrina the Teenage Witch en de meer recente Chilling Adventures of Sabrina. Iets voor jouw ongeboren dochter deze 'heksachtige’ meisjesnaam?

Raven

Een zwarte raaf hoort bij de magie van Halloween. Een afgeleide van deze vogel is de naam Raven. Deze mysterieuze naam is perfect voor zowel een jongen als een meisje.

Bram

Bram Stoker was een Ierse schrijver in het horrorgenre die bekend geworden met zijn boek Dracula, dat al talloze keren is verfilmd. De naam Bram klinkt vriendelijk en sterk, maar heeft dankzij zijn link met de beroemde vampier een subtiele griezelige touch...

Marnie

Marnie is de naam van een personage uit de film Halloweentown. De meisjesnaam werd razend populair in de Verenigde Staten na de release en scoort nog steeds hoog in de Amerikaanse lijst van de meest populaire babynamen.

Fester

Fester is niet echt het meest aantrekkelijke personage uit de Adams Family, maar verdient wel een mooie plek tussen al deze Halloween babynamen. Lekker stoer, maar dus ook een beetje creepy...

Daphne

Herinner je je Scooby Doo nog en zijn dappere vrienden en vriendinnen? Of het nou om vampieren, spoken of monsters ging, Daphne was niet zo snel op stang te jagen. Dus een stoere naam die zeker niet mag ontbreken in dit Halloween-lijstje.

Welke naam vind jij mooi?

Lees ook:

Meer inspiratie voor de mooiste babynamen vind je via de BabyBytes-namenzoeker
Dít zijn de mooiste babynamen die met de herfst te maken hebben

Lekker luisteren: de keizersnede

Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sakina-

    Je zal maar freddy heten.. dat is inderdaad een nachtmerrie

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50