Het haar knippen van je baby: hoe pak je dat aan?
- Redactie
- in Baby
- 0
- 1571
- 24/05/2024
Als je merkt dat je haren van je baby lang beginnen te worden en misschien zelfs wel in de weg zitten voor het gezichtje, kun je ervoor kiezen om zelf de haren te knippen. Het zelf knippen van je baby’s haartjes is niet heel moeilijk. Je moet alleen wel op een paar dingen letten. Lees hieronder wat precies.
Wanneer knip je de haren van je baby?
Wanneer je de haren van je baby kan knippen hangt van de baby af. De ene baby heeft bij de geboorte al een volle bos haren en de andere baby heeft nog helemaal geen haar. Als je baby wel al veel haar heeft kan dit rond de acht maanden al. Je zou de volgende twee punten als richtlijn kunnen houden om te weten wanneer het tijd voor een knipsessie is:
- Als de haren de ogen van de baby irriteren of zelfs in de ogen blijft hangen;
- Als de haren aan de zijkant omhoog blijven staan en gaan lijken op vleugels.
Hoe knip je de haren van je baby?
Om zelf de haren van je baby te knippen, heb je ten eerste een goede schaar nodig die geschikt is voor het knippen van haar. Zo kun je gelijkmatiger de haren knippen. Scharen die niet bedoeld zijn voor het knippen van haren, knippen ongelijkmatig en kunnen aan het haar trekken. Probeer eerst de puntjes te trimmen voordat je er te veel afknipt. Zo kan je geleidelijk aan steeds meer wegknippen als je dat nodig vindt. Mocht je kind dit proces niet leuk vinden en het knippen van haar niet fijn vinden, kan je proberen om de haren te knippen als de kleine aan het slapen is.
Het afleiden van de baby
Als je baby het helemaal niet leuk vind om geknipt te worden, kan dit zijn door angst voor de schaar of de spuitfles. Probeer zo veel mogelijk afleiding te zoeken voor de baby om het knippen makkelijker te laten gaan. Zo kan je wat speelgoed geven waarmee ze kunnen spelen of de televisie aan zetten terwijl je de haren probeert te knippen. Mocht het kind dit nog steeds niet fijn vinden, kan je het altijd de volgende keer weer proberen om ze zo aan dit proces te laten wennen. Niks hoeft in één keer goed te gaan en je wilt je baby ook niet een angstgevoel geven voor knippen.
Vergeet niet te wassen
Het is belangrijk om de hoofdhuid van je baby ook goed te wassen. Dit zorgt zeker ook voor een gezonde bos haar. Als je niet regelmatig het hoofdhuid wast, kunnen er stollingen van schilfers ontstaan die korstjes worden op het hoofdhuid. Dit is niet ernstig maar het is wel hygiënischer én gezonder voor het haar om daarom regelmatig te wassen.
Knip jij zelf de haren van je kleine?
Lees ook:
Deze kinderen spelen de kapper na
Wow! Zoveel haar zagen we nooit eerder bij een baby
Bron: meervoormama’s
Beeld: canva
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)