Het is steeds moeilijker om flexibele kinderopvang te vinden

Het is steeds moeilijker om flexibele kinderopvang te vinden
  • in Overig
  • 0
  • 497
  • 24/07/2024

Werk je op onregelmatige tijden? Dan heb je vast al gemerkt dat het steeds moeilijker wordt om flexibele kinderopvang te regelen. Hoe pak jij dat aan? Wij willen graag jouw mening horen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal uur dat kinderen bij een gastouder doorbrengen de afgelopen jaren steeds sneller daalt.

Krimp aantal gastouders

Volgens Ed Buitenhek, specialist op het gebied van cijfers over de kinderopvang, heeft het krimpende aantal gastouders met een aantal dingen te maken. Zo moeten gastouders aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als reguliere kinderopvang en zijn de tarieven die gastouders kunnen hanteren niet hoog.

Aan AD.nl vertelt hij dat gastouders op zoek gaan naar andere manieren om geld te verdienen. Verder ziet hij dat degenen die geen gastouder meer kan vinden, zelden overstapt naar reguliere opvang. “Mensen willen hun kind graag altijd bij dezelfde persoon onderbrengen, zeker ook vanwege de flexibiliteit.”

Structureel probleem

Politiebonden, maar ook in de zorg merken ze dat kinderopvang hierdoor een structureel probleem wordt. Familie en vrienden worden vaak ingeschakeld om kinderen van ouders die in deze beroepen werkzaam zijn, op te vangen.

Hoe doe jij dat met flexibele opvang?

Heb jij een beroep met onregelmatige werktijden? Hoe doe jij het met de opvang van jouw kind? Wij zijn benieuwd! Laat je reactie hieronder of op onze social media kanalen achter. Of mail naar info@babybytes.nl o.v.v. ‘kinderopvang’.

Lees ook:

Lezeressen vertellen: kinderopvang, gastouder of...?
Waarom is een au-pair zo fijn?

Beeld: Canva

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50