Hoe toont je baby liefde? 6 verschillende manieren

Hoe toont je baby liefde? 6 verschillende manieren
  • in Overig
  • 1
  • 441
  • 5 dagen

Voor jonge moeders die nieuwsgierig zijn naar de signalen van liefde en hechting bij hun pasgeboren baby, zijn hier een aantal handige tips. Deze fase zit vol met bijzondere momenten waarin je baby op subtiele manieren laat zien hoeveel ze van je houden.

Ze voelen zich op hun gemak bij jouw geur

Ook al lijkt het misschien vreemd, jouw baby herkent je geur. Onderzoek heeft aangetoond dat huilende pasgeborenen kalmeren wanneer ze een kledingstuk krijgen dat naar hun moeder ruikt, terwijl een neutraal kledingstuk geen effect heeft. Deze herkenning laat zien dat je baby zich veilig voelt bij jou en jouw geur gelijk staat met comfort en liefde.

Ze staren naar je

Hoewel je baby niet goed kan zien in de eerste weken, ontwikkelen ze al snel de vaardigheid om zich te focussen op objecten dichtbij. Tijdens het voeden of knuffelen kunnen ze naar je staren, wat een verbinding creëert. Dit is een manier waarop ze een band met jou opbouwen.

Ze draaien zich naar jouw stem

Zelfs in de baarmoeder was jouw stem al een bron van rust voor je baby. Zodra ze geboren zijn, blijft je stem dat gevoel van veiligheid geven. Het is niet voor niets dat ze hun hoofd naar je toe draaien als je praat, zelfs als iemand anders hen vasthoudt. Ze herkennen en houden van de vertrouwde klank van jouw stem.

Ze knuffelen graag met je

Als je baby overstuur is of moe, merk je misschien dat ze snel kalmeren als je ze vasthoudt of hun hoofdje tegen je nek aandrukken. Dit is hun manier om te laten zien dat ze je liefde en troost nodig hebben. Niet elke baby houdt van knuffelen, maar als de jouwe dat wel doet, is dit een duidelijk teken van hechting en liefde.

Ze lachen naar je

Er is niets zo hartverwarmend als het moment dat je baby je voor het eerst bewust aankijkt en lacht. Dit gebeurt vaak rond de zes weken. Die eerste glimlachjes, hoe klein ook, zijn een reactie en een manier waarop je baby zijn liefde voor jou uitdrukt.

Ze zijn verdrietig als je weggaat

Het kan hartverscheurend zijn om te zien dat je baby huilt wanneer je weggaat, maar dit is ook een teken van hun diepe hechting aan jou. Ze voelen zich verbonden met jou en missen je wanneer je er niet bent. Dit is een normaal onderdeel van hun ontwikkeling en een uiting van liefde, ook al kan het soms moeilijk zijn om mee om te gaan.

Lees ook:

Dit zijn de zes allerliefste ouder/kind liedjes
Video: Kinderen leggen uit wat liefde is

Bron: Tinybeans
Beeld: 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sakina-

    Zo schattig. En nog een aanvulling: de meppen die je in je gezicht krijgt met die handjes. Ze willen je aaien, maar moeten daar nog enige handigheid in krijgen. Melt

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50