Humor in de opvoeding: hoe lachen de band met je kind kan versterken!

Humor in de opvoeding: hoe lachen de band met je kind kan versterken!

Wist je dat mensen die opgroeien met veel humor, vaak een positiever beeld hebben van hun ouders? Dit blijkt uit een kleinschalig onderzoek onder 300 deelnemers van dr. Benjamin Levi, professor in de kindergeneeskunde en menswetenschappen aan het Pennsylvania State College Medicine.

De deelnemers gaven aan een sterke band te hebben met hun ouders en vonden dat hun ouders goed waren in hun opvoeding. Ze willen zelfs dezelfde opvoedingsmethoden gebruiken voor hun eigen kinderen.

Het onderzoek

Het onderzoek is klein en de populatie is niet erg divers, zei Dr. Katie Hurley, senior klinisch adviseur voor The Jed Foundation. Zij was niet betrokken bij het onderzoek. Het is de eerste stap naar een breder onderzoek, vertelt Levi aan CNN. "Dit is slechts de allereerste van meerdere studies die we uitvoeren om beter te begrijpen hoe humor bij kinderen wordt gebruikt en wat zij daaruit hebben meegenomen".

Andere functies van humor:

  • Humor kan helpen om de slechte stemmingen van je kinderen te verzachten, zei Anne Libera, medeauteur van het onderzoek.
  • Humor kan een band creëren tussen jou en je kind, waardoor je samen beter problemen kunt oplossen.
  • Humor verlicht stress, maakt sociale interacties makkelijker, en bevordert taal- en leesvaardigheden, creatief probleemoplossend vermogen en veerkracht. Het helpt je kinderen ook omgaan met teleurstellingen.
  • Grapjes maken is ook goed voor volwassenen. Humor kan het gedrag van je kind veranderen en je helpen een stressvolle situatie anders te zien.

Hoe kun je humor slim inzetten?

De effectiviteit van humor hangt af van verschillende factoren: de leeftijd van je kind, het probleem dat je aanpakt, je intentie achter de grap en het temperament van je kind. Eén ding is zeker, gebruik humor nooit om je kind te kleineren. Libera benadrukt dat humor ondersteunend moet zijn en geschikt voor de ontwikkelingsfase van je kind. Levi geeft ook aan dat je altijd moet nadenken over het doel van je grap en of het respectvol is naar je kind toe. De beste humor is die waar jullie allebei van genieten en die jullie dichter bij elkaar brengt.

Lees ook:

Humor bij je kinderen: je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!
'Ik ben zwanger': hilarische zwangerschapsaankondigingen

Bron: CNN
Beeld: Canva

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50