‘Ik baal ervan dat zijn zus mijn favoriete naam aan haar zoon heeft gegeven’

‘Ik baal ervan dat zijn zus mijn favoriete naam aan haar zoon heeft gegeven’
  • in Moeder
  • 1
  • 507
  • 3 dagen

Als klein meisje fantaseerde deze BabyBytes-lezeres over hoe haar toekomstige zoontje zou gaan heten. Het was geen geheim welke naam dat was, dus ze baalde als een stekker toen haar schoonzus haar zoontje dezelfde naam gaf...

“Het is niet een hele ingewikkelde of opvallende naam, maar ik wist het zeker: als ik een zoon zou krijgen dan zou hij Tim gaan heten. Lekker stoer, lekker kort, gewoon een superleuke naam. Geen idee hoe ik op die naam ben gekomen. Niemand in mijn omgeving heeft die naam en ik wilde graag mijn toekomstige zoon die naam geven.”

Lekker makkelijk

“Toen ik zwanger was, waren mijn vriend er het al snel over eens: een zoon gaat Tim heten. En ja hoor, uit de echo bleek dat ik zwanger was van een jongen! Dus dat werd lekker makkelijk met namen uitkiezen.”

Samen zwanger

“Wat ik zo leuk vond, was dat mijn schoonzusje ook zwanger was van haar eerste. We deelden van alles met elkaar. Zij was wel twee maanden eerder uitgerekend, dus kon ik mooi een beetje bij haar ‘afkijken’.”

Geheimzinnig over naam

“Terwijl ik zo open was hoe onze spruit ging heten, deden mijn zwager en zij er een beetje geheimzinnig over. ‘We weten al dat het een jongetje wordt, maar hoe hij gaat heten willen we graag nog geheimhouden voor iedereen. Blijft er toch nog iets van een verrassing over', zei ze.”

Onaangename verrassing

“En een verrassing werd het zeker, een zeer onaangename voor ons, want zij hadden hun zoontje ook Tim genoemd! Nou ja, ik was zo boos toen ik dat hoorde! Ja, ik weet ook wel dat Tim een populaire naam is en dat hij vaak voorkomt. Maar ik vond het zo'n rotstreek van ze. Ze wisten al die tijd al dat wij onze zoon graag Tim wilden noemen en dan gaan zij ermee vandoor!”

Niet leuk

“Ik heb wel duidelijk gezegd dat ik dit echt niet leuk vond. Maar zij vond dat ik er niet zo zwaar aan moest tillen, want wij konden onze zoon toch ook Tim noemen? Ze zag het probleem niet zo. Echt zo ontzettend flauw.”

Andere naam

“Nu hebben we onze zoon een andere naam gegeven. Tim is zijn tweede naam. De eerste naam is ook mooi, maar het was gewoon helemaal niet de bedoeling. Ben er nog steeds een beetje pissig over als ik heel eerlijk ben.”

Lees ook:

Rosanne (29): 'Nog een kindje, geen relatie'
Angela: 'Waarom we uiteindelijk hebben gekozen voor één kind'

Lekker luisteren: de keizersnede

Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Boomnimfje

    Ohhhh ik kan zo wel plaatsvervangend boos worden van zoiets!! Dat is de reden dat wij echt met niémand de naam delen die we kennen. Lijkt me zo zuur als dit gebeurt 😤☹️

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50