‘Ik probeer al vijf jaar lang om zwanger te raken’

‘Ik probeer al vijf jaar lang om zwanger te raken’

De kinderwens voor deze Belgische BabyBytes-lezeres is zeer groot, maar als ze er samen met haar partner echt voor gaat, is het na vijf jaar nog steeds niet gelukt om zwanger te worden. De twijfel om door te zetten wordt steeds groter...

“Mijn partner en ik hadden in 2019 besloten om een gezinnetje te starten. In het begin was ik drie maanden overtijd waardoor ik hoopvol was en naar de huisarts ging voor een bloedonderzoek. Hieruit bleek dat ik niet zwanger was en kreeg ik ook de boodschap dat ik mij nog geen zorgen moest maken. Het kon zeker een jaar duren voordat je zwanger raakt.

Maanden gingen voorbij, maar steeds zonder succes. De pijn zowel fysiek als mentaal werd steeds erger en erger.”

Endometriose

“In 2022 werd ik onderzocht door de gynaecoloog. Het bleek dat ik cystes had in beide eierstokken en deze te groot waren om zomaar in een keer te verwijderen. Ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis in Leuven, want ze hadden gezien dat ik endometriose had.

Het volledige jaar 2022 stond in teken van onderzoeken en operaties. Door de endometriose waren mijn eierstokken verkleefd aan mijn baarmoeder en een stukje darm. Hierdoor was er totaal geen doorgang in mijn linker eileider. Deze moest worden verwijderd, maar mijn rechter eileider bleek ook niet meer optimaal. We kregen te horen dat IVF onze enige optie was om een kindje van onszelf te kunnen krijgen.”

IVF-traject

“In 2023 gingen we vol moed beginnen met het IVF-traject. Bij de eerste poging hadden we twee embryo’s. De eerste terugplaatsing was mislukt, van de tweede was ik zwanger. Tot ik voor mijn eerst echo mocht gaan en er geen vruchtje meer te zien was. Ik kreeg drie opties, de zwangerschap natuurlijk laten afbreken, met medicatie afbreken of een curettage. Ik ‘koos’ voor medicatie. Dat was een van de ergste dingen die ik heb meegemaakt.”

Eind van mijn Latijn

“Toch we gaven de moed nog niet op en begonnen we aan een nieuwe cyclus. De medicatie werd verhoogd met als resultaat, meer eruit eitjes kunnen halen. Er bleef echter maar één embryo over. Dit twee cyclussen na elkaar. Tot nu toe hebben wij nog geen succes gehad in dit hele traject. Ik ben ook niet zeker of we dit nog verder willen doen want ik ben echt aan het eind van mijn Latijn aan het raken. Steeds weer die teleurstellingen, de overstimulatie, die hormonen het doet toch iets met een mens...”

Lees ook:

Linda (31) is ongewenst kinderloos: 'Elke maand was een teleurstelling'
'Mijn zus werd zwanger en ik niet'

Lekker luisteren: de BabyBytes bevallingsverhalen podcast

Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50