Jonge stellen met baby staan in de rij voor relatietherapeut
- Chantal
- in Relaties
- 4
- 7138
- 26/01/2018
Relatietherapeuten draaien overuren, omdat veel jonge stellen met een baby behoefte hebben om met iemand te praten om hun relatie te redden.
Een baby heeft meer invloed op je relatie dan je van tevoren kunt bedenken. Voor sommige stellen is de relatie na een bevalling zelfs zo veranderd dat ze professionele hulp inschakelen. Ze komen echter van een koude kermis thuis, want ze zijn niet de enigen.
Lees ook:
Jonge stellen besluiten vaker om niet aan kinderen te beginnen
'Voor het eerst onbegrip'
Op rtlnieuws.nl vertelt Susanne Donders dat ze het erg druk heeft op haar praktijk. Zij is gespecialiseerd in jonge stellen. “Het gaat vaak om mensen die een baby hebben gekregen en voor het eerst in de relatie in aanraking komen met problemen zoals onbegrip en teleurstellingen.”
Volgens Donders krijgen relatietherapeuten het steeds drukker, omdat jonge stellen steeds eerder aan de bel durven te trekken. “Er is minder schaamte”.
Tijdens de zwangerschap verandert je relatie al
Niet alleen na de bevalling zal je relatie op de proef worden gesteld, al tijdens de zwangerschap verandert je relatie. Als je zwanger bent dan spelen je hormonen behoorlijk op en zal je anders in het leven staan dan je gewend bent. Je bent onzekerder, niet alleen over de toekomst, maar ook hoe je partner tegen je aan kijkt. Maar er is meer, je seksleven wordt anders en ook je partner kan zich onzeker en buitengesloten voelen.
Tips om je relatie na de bevalling goed te houden
Maar liefst een op de drie stellen zit in een relatiecrisis als het kind is geboren. Hoe kunnen jullie die crisis overleven? In het artikel '5 tips om je relatie goed te houden als jullie net ouders zijn geworden', word er advies gegeven hoe je een breuk kunt afwenden. Maar ook als deze tips niet helpen, schroom dan niet om een volgende stap te zetten en een relatiecoach of –therapeut in te schakelen.
Lange wachtlijsten
Toch is het belangrijk om niet al te lang te wachten met hulp vragen aan een deskundige, want de wachtlijsten zijn lang. Het duurt nu gemiddeld negen maanden voordat je terecht kunt bij een specialist. Donders: “Hoe eerder je erbij bent, hoe beter!”
Hadden jij en je partner veel problemen nadat jullie kind net was geboren? Hoe zijn jullie je relatiecrisis te boven gekomen?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (4) Stuur een bedankje