Kan een baking soda test echt het geslacht van de baby vertellen?

Kan een baking soda test echt het geslacht van de baby vertellen?

Ooit gehoord van de baking soda test? Deze zou het geslacht van je ongeboren baby kunnen voorspellen en veel mensen vertrouwen erop. Kan dit eigenlijk wel? Hoe accuraat is de test? Is er enig wetenschappelijk bewijs voor?

Baking soda is een wondermiddel voor het bakken in de keuken en bij het schoonmaken, maar kan het ook dienen als geslachtstest tijdens een zwangerschap?
Baking soda en bakpoeder zijn twee verschillende producten, dus haal dit niet door elkaar. Deze test wordt uitgevoerd met baking soda.

Verschil tussen baking soda en bakpoeder

Baking soda bestaat uit natriumcarbonaat, ofwel zuiveringszout. De poeder zorgt voor een chemische reactie in het deeg of beslag als het in aanraking komt met zuren. Zo kan deeg of beslag goed rijzen in de oven. Verder heeft het een sterke en wat zoutere smaak. Bakpoeder daarentegen is een mengsel van verschillende soorten poeders. Dit bestaat uit natriumcarbonaat, een zuur en een stabilisator.

Wat is de baking soda test?

Het is een test gebaseerd op het zuiveringszout en de chemische reactie met bepaalde zuren, waardoor het gaat bruisen of borrelen. Er bestaat een theorie over de variatie van de pH (zuurgraad) bij zwangere vrouwen afhankelijk van het krijgen van een jongen of meisje.

Hoe doe je de baking soda test?

Om de test uit te voeren vang je de eerste urine van de dag op in een apart bakje en meng je dit met een gelijke hoeveelheid zuiveringszout. Als het bruist krijg je een jongen en als het niet bruist krijg je een meisje. Het bruisen bij het resultaat van een jongetje is goed merkbaar. Dit hoort hetzelfde te zijn als het openen van een fles frisdrank of een biertje.\

Expert aan het woord:

Philippa Kaye ''Er zijn veel factoren die de pH van uw urine kunnen beïnvloeden, of u nu zwanger bent of niet, inclusief dieet en hydratatieniveau.'' Dezelfde test kan op verschillende dagen tot verschillende resultaten leiden.

Kortom, de baking soda test is leuk om te proberen, maar het is geen betrouwbare methode om het geslacht van de baby te voorspellen.

Lees ook:

Wordt het een jongen of meisje: de 6 voorspellende mythes
Als je teleurgesteld bent over het geslacht van je baby...

Beeld: canva.com
Bronnen: Madeformums.com
Heelhollandbakt.nl

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50