Klimaat lijkt invloed te hebben op geslacht ongeboren baby

Klimaat lijkt invloed te hebben op geslacht ongeboren baby
  • in Baby
  • 6
  • 5220
  • 28/01/2019

Wetenschappers denken dat het klimaat van invloed is op het geslacht van ongeboren baby’s. Zo zou de opwarming van de aarde ervoor zorgen dat er meer jongens worden geboren.

Voor het onderzoek dat werd gepubliceerd in het magazine Fertility and Sterility, werd gekeken naar baby’s in Japan. Daar werd een verband gezien tussen temperatuurveranderingen en het lager geboorteaantal van meisjes.

Lees ook:
6 redenen om het geslacht van je ongeboren kindje niet te weten

Meer jongens

In een soortgelijk onderzoek, zag de Finse onderzoeker Samuli Helle dat warmere temperaturen voor meer jongens zorgt. Helle merkte op dat de opwarming van de aarde ook effect lijkt te hebben op het geslacht van een ongeboren baby. Hij zag dat bij een lichte stijging van de temperatuur er meer jongens dan meisjes werden geboren.

Meer onderzoek nodig

Toch denken de onderzoekers dat er meer factoren zijn dan alleen de temperatuur die invloed hebben op het geslacht. Daarom is meer onderzoek nodig.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50