Kristy: ‘Nooit geweten dat een borstontsteking zo'n pijn kon doen!’

Kristy: ‘Nooit geweten dat een borstontsteking zo
  • in Moeder
  • 0
  • 432
  • 6 dagen

Een borstontsteking is een van de nadelen van het geven van borstvoeding. Door een stuwing bij een verstopte melkklier kan een ontsteking ontstaan en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. ‘Midden in de nacht werd ik wakker met stekende pijn in mijn borst’.

“’s Avonds was ik bezig om de koffers in te pakken. Over twee dagen vertrokken we naar het oosten van het land waar mijn schoonmoeder haar 60e verjaardagsfeest groots ging vieren. Ik streek nog wat kleding en ging rond 23:00 uur naar bed.”

Stekende pijn

“Midden in de nacht werd ik wakker met stekende pijn in mijn rechterborst. Toen ik met mijn hand er overheen ging, voelde ik een harde plek en mijn borst gloeide helemaal. Ik had enorm veel behoefte om er iets kouds op te doen. Ik stapte stilletjes uit bed om mijn man niet wakker te maken en liep naar de keuken. Uit de vriezer haalde ik een coldpack en wikkelde die om een handdoek om het vervolgens tegen mijn borst te houden. In plaats van dat het verlichting bracht, kreeg ik het plots heel erg koud.”

Warme douche

“Ik snelde weer naar boven en wist niet zo goed wat ik moest doen. Een extra deken hielp niet en ik dacht dat een warme douche misschien zou helpen. Achteraf denk ik ‘waar was ik mee bezig?’. Maar goed, ik stapte onder de douche maar ook dat voelde helemaal niet prettig aan. In mijn borst voelde ik enorme steken en het zag er ook heel rood uit.”

Zó'n pijn

“Ik droogde me vervolgens af en al tijdens het afdrogen, begon ik te klappertanden. Ik kreeg het wéér koud. Snel kroop ik onder de dekens om warm te worden, maar het klappertanden verdween niet. Mijn borst voelde als een groot kloppend, gloeiend geheel. Het deed zó'n pijn!”

Hoge koorts

“Ondertussen was mijn man wakker geworden van al mijn gerommel en ik vertelde me dat ik me helemaal niet goed voelde. Hij voelde mijn voorhoofd en zei dat ik gloeide van de koorts. Hij pakte de thermometer om de koorts op de te nemen en ik had bijna 40 graden koorts!”

Huisartsenpost

“Het was inmiddels ochtend en mijn man belde de huisartsenpost voor advies. We mochten gelukkig langskomen want ik had het idee dat het echt niet goed met me ging. Het deed zo'n verschrikkelijk veel pijn dat ik flauwviel. Op gegeven moment kwam ik weer bij en sleepte mijn man me naar de auto om me naar de huisartsenpost in het ziekenhuis te brengen.”

Borstontsteking

“Om eerlijk te zijn kan ik me er niet veel van herinneren. Heel raar. Het bleek in ieder geval om een borstontsteking te gaan. Ik had er weleens over gehoord, maar ik wist niet dat dat zo'n pijn kon doen. Ik kreeg het advies om borstvoeding te blijven geven om die stuwing weg te krijgen en paracetamol in te nemen. Maar borstvoeding geven met deze pijn? Ik moest er echt niet aan denken! Toch zette ik door en een paar uur later was ik ineens weer koortsvrij. Zo gek... Ik voelde me weer kiplekker.”

Gelukkig weer de oude

“We belden mijn schoonouders weer dat we toch zouden komen, want mijn man had ze eerder die dag afgebeld. Maar ik voelde me weer helemaal de oude, dus ging weer door met inpakken van alle spullen.

Na een goede nachtrust stapten we de volgende dag de auto in en vertrokken we naar het feest. Het was ontzettend gezellig en ik was blij dat we er toch bij konden zijn. Enig minpuntje was 's avonds toen we naar bed wilden gaan. Het bleek dat we alles voor onze kleine mee hadden genomen, maar dat onze eigen koffer nog thuis stond...”

Lees ook:

Au! Dít is hoe een borstontsteking eruit ziet
Alle informatie over een borstontsteking

Beeld: AI, Midjourney

Lekker luisteren: alles over stortbevallingen

Deel ook jouw verhaal

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50