Lezeressen over kolven op het werk

Lezeressen over kolven op het werk
  • in Voeding
  • 1
  • 2343
  • 23/11/2018

Borstvoeding geven als je weer aan de slag gaat: hoe is het bij jou op je werk geregeld? Is er een kolfruimte die aan alle eisen voldoet, of ga je naar huis om te kolven of te voeden? Of heb je de borstvoeding afgebouwd voordat je weer aan de slag ging? Dit zeggen lezeressen over kolven op het werk.

Inge: “Geen kolf ruimte. Afgebouwd tot alleen 's ochtends en 's avonds, en dat gaat al bijna drie maanden prima zo! 

Maike: “Op mijn werk is het prima geregeld! Kolfruimte en koelkasten zijn aanwezig. Organisatie en leidinggevende zijn pro-borstvoeding, waardoor ik ruimte en begrip voor het kolven ervaar. Oké, ik werk voor een zorggroep waaronder o.a. consultatiebureaus vallen, dus het was best 'bijzonder' geweest als het anders was geweest.”

3Blessings: “Waar ik woon (niet NL) krijg je een kwart van je werktijd om te kolven. Bij mijn tweede kon ik eerst op mijn kamer kolven totdat we gingen verhuizen. Daarna zat ik tijdelijk in een open ruimte, dus gebruikte ik het magazijn om te kolven (was niet bepaald comfortabel). Bij de derde had ik gelukkig alweer een nieuw kantoor en ik kan rustig achter mijn bureau kolven.

Ik vind het kolven wel hinderlijk, want hoewel ik een kwart van mijn werktijd mag gebruiken is de werkdruk net zo hoog. Ook komt het regelmatig niet uit met vergaderingen waardoor ik kolfmomenten moet overslaan. Laatst hadden we een training en ik kon dus de hele dag niet kolven. Dat waren pittige en oncomfortabele dagen kan ik je zeggen. Ik denk er nu dus ook aan om te stoppen met kolven.

Lees ook:
Model draagt draagbaar kolfapparaat op de catwalk

Manon: “Prima geregeld. Ik ben aangenomen in mijn verlofperiode. Eenmaal aan het werk had ik een afsluitbare kolfruimte, koelkast, warm water, kopje thee etc tot mijn beschikking. Mijn collega’s gaven mij alle tijd en namen eventuele werkzaamheden over. Top!”

Ruchama: “Ik ga tijdens mijn werk lekker naar huis om te voeden of kolven! Bij mijn twede gedaan en ga het na mijn verlof straks weer doen! Ik woon 5 minuten van mijn werk en mijn oppas ook, ideaal! Kolfruimte is ook niet aanwezig trouwens, dus is er geen andere optie...”

Marcha: “Niet in het ‘inco hok’ maar wel in het hok van de postvakken, koelkasten en andere voorraad. Toch ondanks de niet zo goede ruimte tot de leeftijd van zeven maanden kunnen kolven! Bij de tweede die in januari komt, hoop ik het net zo lang vol te houden.”

Denise: “Ik heb het afgebouwd. Ik zag de bui al hangen om in het ‘inco hok’ te moeten kolven. No thanks!”

Carla: “Kolfruimte is er wel, maar je krijgt niet minder werk, na zes weken telkens in de avond werk ingehaald te hebben, ben ik dus gestopt met de borstvoeding.”

KoryAnder: "Ik ben nu drie weken aan het werk en ik kolf op mijn werk. Er is een ruimte, maar dit is ook een vergaderruimte. Dus met een blaadje met 'niet storen' en een scherm waar ik achter zit, zit ik in die ruimte te kolven. In principe is mijn werkgever hier heel makkelijk in. Een paar collega's vinden er volgens mij wel wat van dat ik twee uur per dag mag kolven. Gelukkig duurt het vaak maar een half uur en kolf ik twee keer per dag. Nu overweeg ik wel om te stoppen met borstvoeding en dat heeft er vooral mee te maken dat ik me nu niet 100% op mijn werk kan richten. Je bent toch alles om het kolven heen aan het plannen…"

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50