Lezeressen vertellen: ‘Ik heb mijn kind vernoemd naar een (over)grootouder’

Lezeressen vertellen: ‘Ik heb mijn kind vernoemd naar een (over)grootouder’

De perfecte naam kiezen voor je ongeboren spruit is soms een lastige. Maar soms ook niet, want hoe leuk is het om je kind naar een (over)grootouder te vernoemen? Deze lezeressen deden het!

Vernoemd naar oma

Marianne: “De tweede naam van onze dochter is een samentrekking van de namen van haar beide oma's en overgrootmoeder. Mar (Margriet, moeder van mijn man), Jo (Johanna/Jannie, mijn moeder) Lein (Lenie, de oma van mijn man). Haar volledige naam is Faye Marjolein.”

Jennifer: “Onze dochter Fajèn Carolina Jeannette naar haar oma's.”

Vernoemd naar opa

Kelly: “Ik heb twee zoons Jack Leendert, de naam Leendert is van opa, en Dani Luis, afgeleid van mijn vader Louis.”

Teatske: “Ja mijn dochtertje is vernoemd. Mijn vader leeft niet meer, maar ze heeft een fantastische bonus opa. Familie hoeft niet beslist verbonden te zijn doormiddel van een bloedband. Haar derde naam is Corine, naar opa Cor vernoemd, omdat wij hem zo dankbaar zijn dat hij er altijd is.”

Vernoemd naar overgrootouders

Karla: “Ja hoor, overgroot zelfs! Mijn dochter heet Nina Klaske. Vernoemd naar mijn Beppe Klaske.”

Liana: “Ja! De tweede naam van mijn zoon is Hendrik, vernoemd naar de opa van mijn man.”

Nathalie: “Mijn oudste dochter heeft als tweede naam Karsina, net als haar betovergrootmoeder, grootmoeder en het is ook mijn tweede naam. Mijn zoon heeft als tweede en derde naam (Cornelis Wouter) de namen van zijn overgrootvaders, mijn jongste dochter heeft als tweede naam Annika, een betrekking uit twee van de drie namen van haar grootmoeder (Antje Hendrika).”

Barbara: “Mijn eigen oma heette Maria magdalena (maar werd magda genoemd). Ik was mantelzorger voor mijn oma en mijn jongste dochter heeft als tweede naam Magdalena gekregen. Mijn oma vond dit heel bijzonder en is altijd nauw betrokken geweest bij mijn meiden.”

Heb jij je kind naar iemand anders vernoemd dan de (over)grootouders?

Lees ook:

Opa's en oma's vinden naam kleinkind vaak niet mooi
Populaire serie ter inspiratie voor de mooiste babynamen: Goede Tijden Slechte Tijden

Lekker luisteren: de keizersnede

Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Sakina-

    Wat zonde dat die mooie, klassieke namen niet gewoon als eerste naam gegeven zijn. Veel mooier, vind ik, dan die trendnamen van tegenwoordig.

    Maar smaken verschillen natuurlijk.

  • Sharon

    Creepy AI plaatje Chan 🤣🤭

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50