Lezeressen vertellen: last van nesteldrang!

Lezeressen vertellen: last van nesteldrang!

Heb jij ineens zin om álles aan te pakken? Dat is heel normaal! Nesteldrang kan variëren van vrouw tot vrouw; de een krijgt het heel sterk, terwijl de ander het nauwelijks merkt. Op het forum werd dezelfde vraag gesteld, en dít waren de antwoorden van onze lezeressen.

Nesteldrang is een veelvoorkomend fenomeen bij zwangere vrouwen, meestal in de laatste weken van de zwangerschap. Het is een natuurlijke drang om je huis klaar te maken voor de komst van je baby. Je krijgt misschien ineens de behoefte om schoon te maken, spullen te organiseren, de babykamer in te richten, of zelfs nog de laatste klusjes te doen die je al een tijdje hebt uitgesteld. Dit komt omdat je lichaam en geest zich voorbereiden op de komst van je kleintje, en het kan je een gevoel van controle en rust geven.

@Dame: “Ik had geen last van nesteldrang. De kleertjes lagen klaar en alles was gewassen, maar ik deed juist leuke dingen in de laatste weken en bleef rustig bewegen, zoals wandelen. Voor het schoonmaken had ik een hulp die het huis zou doen als de baby er was. Maar zelfs dat is niet per se nodig, je baby ligt toch lekker in een schone wieg. Het is ook niet verstandig om elke dag te gaan dweilen als het wordt afgeraden.”

@Annabelle: Bij mijn zoontje had ik het ook heel erg. Ik poetste om de dag zijn kamertje, voor het geval hij kwam, zodat het altijd schoon was.”

@Mamavandrie: “Ik had het bij alle drie van mijn kinderen, vooral in de laatste maand, heel heftig. Ik was zo moe van al het schoonmaken, maar zelfs als ik dacht even pauze te nemen, stond ik 5 minuten later alweer met de dweil in mijn hand! Na mijn laatste zwangerschap is het gevoel ook niet meer weggegaan. Mijn dochter is nu 3, en het lijkt nog steeds alsof ik die nesteldrang van toen heb!”

@Mees: “Ik ben nog niet zo ver als jij, zaterdag ben ik 28 weken zwanger van nummer 5. Maar ik heb al 3 weken enorme nesteldrang, zo heftig heb ik het nog nooit gehad. Het moet de hele dag schoon zijn en ik kan pas naar bed als alles gedaan is. De babykamer is allang af, alles voor de baby is klaar, gewassen en uitgekookt, en alles is dichtgemaakt met plastic. Nu wacht ik en blijf schoonmaken, terwijl ik nog een tijdje moet wachten.”

@Miniem: “Heel herkenbaar! Ik had dat bij beide zwangerschappen ook heel erg. Hoe uitgeput ik ook was, alles moest gewoon spik en span zijn!”

@Chudo: “Ik had in mijn hoofd heel veel nesteldrang, maar het kwam nooit tot uitvoering. Wel fijn dat jij alles schoon en netjes hebt! Dan is alles lekker opgeruimd wanneer de bevalling begint straks!”

Heb jij last (gehad) van nesteldrang? 

Lees ook:

Lezeressen vertellen: Sta jij op de eerste plaats of je kinderen?
Lezeressen vertellen: Mijn grootste blunder als beginnend ouder...

Beeld: Canva

Lekker luisteren: alles over een keizersnede

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50