Lezeressen vertellen: het gedrag van mijn kind is anders tijdens de vakanties
- Redactie
- in Opvoeding
- 0
- 635
- 19/07/2024
De vakantie is net begonnen en ineens slaat het om. Je kindje gaat zich vervelen, structuur valt weg, en wat dan? Het hele gedrag verandert, maar wanneer is het te erg? De lezeressen hebben hier hun ervaringen over gedeeld.
Een moeder vroeg zich af wat ze moest doen. Verandert het gedrag door de start van de vakantie bij meerdere kinderen? De moeder heeft het idee dat er minder structuur is en hij zich daardoor sneller gaat vervelen.
Linda: “Hier is het ook precies zo. Voor nu is het gewoon het begin van de vakantie. Hij is moe en structuur valt weg. Laat hem gerust vervelen, maar wel met respect voor de anderen in huis. Hier moeten ze van mij iets kiezen om mee te spelen, of ze mogen mij helpen.”
Eline: “Zo gaat het begin van de vakantie hier ook, ik lees niet geks. Hoewel het gek klinkt, onderneem de eerste vakantieweek activiteiten: zwemmen, speeltuin, etc. Hier helpt dat ontzettend! Tweede week is vaak al beter, krijg je een vakantieritme.”
Kitty: “Zo gaat het er bij ons thuis ook aan toe. Ik moet mijn jongens echt uitputten. Soms stel ik zelfs voor om rondjes te rennen in de tuin. Check ook of je niet te veel energierijke voedsel geeft. Zoetigheid maakt ze al snel hyper en daarnaast zit je ook met het ritme dat wegvalt tijdens vakantie.”
Assiral: “De eerste week vakantie is voor veel kinderen acclimatiseren. Kunnen ze niets aan doen en is heel normaal.”
Liesje: “Ik lees een heel normaal begin van de vakantie. Hier was het op die leeftijd altijd de eerste week drama: structuur van school weg. Ik probeerde altijd wel een structuur op te bouwen. Zelf verzon ik activiteiten. Niet altijd buiten de deur, maar ook gewoon gezellig een spelletje, wat koken/bakken of knutselen.”
Hoe verzin jij een goed vakantieritme samen met de kinderen?
Lees ook:
Lezeressen vertellen: Mijn grootste blunder als beginnend ouder.
Lezeressen vertellen: Sta jij op de eerste plaats of je kinderen?
Beeld: Canva
Lekker luisteren; de BabyBytes bevallingsverhalen podcast
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)