Lieve (37): ‘Mijn o zo gewilde baby had weinig kans op overleven’

Lieve (37): ‘Mijn o zo gewilde baby had weinig kans op overleven’

Lieve en haar man waren al vijf jaar bezig om zwanger te worden. Eindelijk lukt het! Maar als blijkt dat ze te weinig vruchtwater heeft, vertelt de gynaecoloog dat hun o zo gewilde baby weinig kans op leven heeft...

“Eindelijk was de test positief. We waren al vijf jaar bezig. Na ons huwelijk vonden we het tijd worden. Na vijf jaar moeite hebben gehad met miskramen en negatieve testen was het dan eindelijk zover!

Ik was 36 weken toen er iets niet helemaal goed bleek te zijn. De verloskundige zei opeens: ‘Het lijkt alsof je weinig tot geen vruchtwater hebt.’

Ik kreeg direct een beklemmend gevoel in mijn keel en ik heb toen niet meer gepraat. De verloskundige verwees ons door naar het ziekenhuis en daar begon het pas echt zwaar te worden.”

Weinig kans op leven

“De gynaecoloog ging mij monitoren voor de hartslag en keek nogmaals op echo. Het ging als een waas aan me voorbij. Ik wist niet meer hoe ik moest kijken en ik viel bijna flauw. De gynaecoloog zei dat onze zo gewilde baby weinig kans had op overleven. Ik kon niet meer nadenken ik kon niet huilen... niks. Ik herinner me een beetje tot niks meer van dat moment...”

Vruchtwater tekort

Ik was 40,5 week zwanger toen mijn vliezen braken om 19:47 uur en wat er dan nog van het vruchtwater over was. Ik heb alles opgevangen maar het was nog niet eens een kwart glaasje vol.

Toen ik aan de bevalling begon had ik al vier centimeter, de vijf volgde al snel na een kwartiertje. Het plan was om thuis te bevallen maar door het vruchtwater tekort moesten we snel naar het ziekenhuis. Aangekomen in het ziekenhuis gingen ze nogmaals mijn ontsluiting checken ik had al negen centimeter! Wat een prestatie zei de kraamverzorgster.”

Overleden

“Maar die blijdschap liep al gauw over naar een blok verdriet; na een uur persen was ze er dan eindelijk, Sarah. Na tien minuten reanimeren stopte haar ademhaling compleet. Ze was echt dood. Ik kon het niet laten bevatten. Het was zo raar. Negen maanden draag je een levend kindje bij je en na tien minuten haar gezien te hebben, is ze overleden.”

We hebben haar begraven. Het was op dat moment een heel mooi afscheid.”

Weer zwanger

“Inmiddels ben ik weer zwanger! Het wordt een meisje en we hebben veel hoop! Voor alle verliezende ouders: houd vol wie weet wat de toekomst brengt. Veel geluk!

Lees ook:

Lisa: 'Ik verloor 4,5 liter bloed tijdens mijn bevalling
Bianca: 'Onze zoontjes waren er heel kort, maar ze zijn er voor altijd'

Beeld: AI, Midjourney

Lekker luisteren: de BabyBytes bevallingsverhalen podcast

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


  • Mammavandrie3

    Bullshit dit . Als die geconstateerd word plannen ze zo snel mogelijk een inleiding of keizersnee in aangezien het kindje dan grote kans heb op overleven .

    5 weken alsnog door laten lopen wat een lachertje

    Dat julie zo verhaal plaatsen snap ik.allemaal niet

    En dan.nog aan het einde veel geluk.

    Bahbah

  • Nog-even!

    Ik heb de redactie een bericht gestuurd, maar die geeft geen thuis... Blijkbaar zijn de clicks belangrijker dan de waarheid... Liever een nepverhaal, dan geen verhaal?

  • Nog-even!

    Dit verhaal kan niet kloppen. Als er met 36 weken geconstateerd wordt dat er te weinig vruchtwater is, laten ze je echt niet doorlopen tot over de 40 weken. Nooit. Verhalen beter checken, voor je ze plaatst. Te weinig vruchtwater is op die termijn reden om direct in te grijpen. Altijd. Ze gaan echt niet wachten om te kijken of je kind het misschien haalt... En daarnaast: als je zoiets al 5 weken weet, is "het plan" al echt niet meer dat je thuis gaat bevallen. Je valt ook niet meer onder de verloskundige. En je hoeft ook niet nog snel naar het ziekenhuis. Er is ook geen kraamverzorgster bij de bevalling.

    Beter opletten redactie!

  • Maartje07

    Precies mijn gedachte. Juist bij zo’n intens verdrietig verhaal als dit erg belangrijk om dan wel de juiste feiten te beschrijven.

  • Pinkl@dy

    Ja ik dacht echt exact hetzelfde

  • ~MamaVan~

    Dit dus! Wat een onzin verhaal. Zou me kapot schamen om zoiets te verzinnen.

  • Dame68

    Eens, ik dacht hetzelfde…

    En idd de laatste twee woorden ook totaal niet passend. Alsof je zo weer doorgaat /door kan gaan met het leven

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50