Luchtige pepernotentaart: zo wordt Sinterklaas echt een feestje!
- Chantal
- in Voeding
- 0
- 433
- 04/12/2024
Tijdens pakjesavond wordt het nog feestelijker als je even een pauze inlast om de lekkere trek te stillen. Met deze luchtige pepernotentaart wordt Sinterklaas écht een feestje!
Op Leukerecepten.nl zijn altijd de lekkerste recepten te vinden, zo ook voor feestelijke gelegenheden als Sinterklaas! Deze pepernotentaart is niet alleen een feestje om te eten, maar ook om samen te maken.
Dít heb je nodig voor een pepernotentaart voor 12 personen:
- 5 eieren
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr pepernoten
- 0.5 theelepel speculaaskruiden
- 200 ml zonnebloemolie
- 80 ml melk
- 200 gr suiker
- snufje zout
Voor de topping en vulling:
- 250 gr boter
- 90 gr poedersuiker
- 2 eetlepels speculoospasta
Voor de decoratie:
- Pepernoten (chocolade)
- Schuimpjes
- Chocolade munten
- Chocolade letter
Handig:
- Keukenmachine
- Springvorm van 23 - 24 cm
- Mixer
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 160° graden.
- Maal de 75 gr pepernoten fijn in een keukenmachine. Meng het bakmeel, gemalen pepernoten, speculaaskruiden en zout in een kom.
- Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar.
- Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn.
- Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag erin.
- Mix de boter romig met de poedersuiker en speculoospasta.
- Bak de taart in ongeveer 60 min. gaar en mooi bruin. Laat hem afkoelen. Mocht hij erg omhoog zijn gekomen, kun je iets van de bovenkant eraf snijden om hem wat rechter te maken.
- Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een groot (brood)mes. Klap hem open en besmeer de onderste helft met ongeveer ⅓ van de botercrème. Leg de bovenzijde erop en besmeer ook de bovenzijde en zijkanten met de botercrème.
- Druk 2 rijen pepernoten tegen de zijkanten. Decoreer de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, centen, schuimpjes en stukken chocoladeletters of naar keuze.
- Bewaar de taart afgedekt op een droge en koele plek of in de koelkast. Haal hem dan een uurtje voor het serveren eruit. Maximaal 3 dagen houdbaar.
Eet smakelijk!
Heb jij nog ideeën voor lekkere Sinterklaas-snacks?
Lees ook:
Lekker voor Sinterklaas: croissantrolletjes met Speculoos
Heel veel tips voor een gezellige (en enigszins ontspannen) pakjesavond
Lekker luisteren: podcast over pre-eclampsie
Bron en beeld: Leukerecepten.nl
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)