Mama biecht op: ‘Ik vind de 'bonusmoeder’ helemaal niet leuk’

Mama biecht op: ‘Ik vind de
  • in Moeder
  • 4
  • 573
  • 2 dagen

Als je uit elkaar gaat en je partner krijgt een nieuwe relatie dan is het altijd afwachten of jullie ook een klik hebben, zeker als er kinderen in het spel zijn. Maar deze BabyBytes-moeder heeft nogal moeite met de nieuwe partner van haar ex en dus de 'bonusmoeder’ van haar kinderen... ‘Ik vind haar helemaal niet leuk’.

“Mijn ex-man en ik hebben een kindje van vijf. Helaas hield onze relatie geen stand. Niet mijn keuze want hij werd verliefd op een ander toen ons kindje drie was. Dat lag ook deels bij mij, want ik had alleen maar oog voor ons kind, mijn werk, het huishouden en hij kwam er een beetje tussendoor. We groeiden uit elkaar en besloten er een punt achter te zetten. Heel verdrietig, maar we bleven gelukkig goed contact houden, ook vanwege ons kind natuurlijk.”

Nieuwe liefde

“Inmiddels hebben we beiden een nieuwe liefde gevonden. Ik heb een ontzettend lieve man ontmoet die ook heel lief is voor mijn kind. We vormen een hecht nieuw gezin. Gelukkig kan hij goed door een deur met mijn ex. Die heeft ook een nieuwe vriendin, overigens niet degene op wie hij destijds verliefd werd. Ze is wat ouder dan hij en heeft geen kinderen en volgens mij zijn kinderen niet echt haar ding.”

Onhandig met kinderen

“Ik zie wel dat ze enorm haar best doet, maar ze is zo onhandig in haar doen en laten als ze iets met mijn kind doet. Hoe ze hem alleen al optilt, of troost of met hem praat... Je ziet soms bij sommige mensen dat het geen 'kinder-mensen' zijn en dat gevoel heb ik bij haar ook. Mijn kind heeft het niet echt door, die is sowieso een allemans vriend en niet verlegen. Maar soms zie ik mijn ex ook naar haar kijken als ze met ons kind bezig is, en ik ken die blik: ook hij weet niet zo goed wat ‘ie ermee aan moet.”

Geen leuke bonusmoeder

“Aan de andere kant: als stel zijn ze heel lief voor elkaar, en ze doet natuurlijk haar best om er het beste van te maken. Ik bedoel: het is ook wat als je grote liefde al een kind heeft dat op nummer 1 staat en waar je dus rekening mee moet houden. En aangezien mijn kind geen aversie of zoiets voor haar heeft, is het eigenlijk ook wel goed, maar ik weet niet...Omdat ze zo onhandig is met kinderen, staat ze bij mij al 1-0 achter. Ik durf het ook niet zo goed met mijn ex te bespreken, want hij is erg gelukkig met haar.” “Ik vind het lastig, ik heb er geen goed gevoel bij. Ik vind haar als bonusmoeder gewoon niet zo leuk en ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet...”

Heb jij problemen met de nieuwe partner van je ex?

Ook iets op te biechten?

Heb je ook iets wat je dwars zit en dat je graag met anderen wilt delen, bijvoorbeeld over je gezin, het moederschap, je relatie, je werk of iets anders, maar dan wel anoniem? Dat kan! Stuur je verhaal met dit formulier (anoniem) naar de redactie van BabyBytes.

Lees ook:

Mama biecht op: Na mijn zwangerschapsverlof werd ik verliefd op een nieuwe collega
Mama biecht op: 'Ik weet niet zeker of 'ons' kind van hem is'

Lekker luisteren: de keizersnede

Beeld, AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Sakina-

    Ik zou met hem en haar om de tafel zitten, want hoe goed ze het ook bedoeld waarschijnlijk, ze moet wel weten hoe kleine kinderen opgetild en getroost moeten worden. Ongelukken zijn zo gebeurt. Kijk of je met wat tips haar een beetje op weg kunt helpen. Je bent nu met z'n drieën opvoeder van de kinderen, dus is het niet zo gek om daar zo nu en dan eens over samen te komen. Ik zou zeggen: eerst wennen met hem erbij, daarna zien jullie verder. Zijzelf zou dat ook een goed idee moeten vinden, want ze heeft een grote verantwoordelijkheid als ze met andermans kinderen is.

    Trek je niks aan van personen die denken dat je jaloers bent of haar niet mag als persoon. Je wilt het beste voor de kinderen. Volkomen logisch. Mensen weten vaak heel goed te roeptoeteren vanaf de zijlijn, tot het om hun eigen kinderen gaat.

  • Sharon

    Laten we ontopic blijven, en goed de teksten lezen en geen invullingen maken

  • Koffieverkeerd

    Wat zou je met je ex willen bespreken dan? Dat je haar niet leuk vindt, of dat ze onhandig is met kinderen? Tja, jij hoeft haar ook niet leuk te vinden. Hij wel, en je kind ook. En zij vinden haar leuk. En ze moet niet slecht voor je kind zijn. Maar geen kindermens zijn en een kind wat onhandig troosten, dat is niet slecht. Natuurlijk zou het fijner zijn als je haar ook leuk vond en zij een natuurtalent zou zijn. Maar het is niet jouw keuze, maar die van je ex. Dit zijn de kaarten waar je mee moet spelen. Het lijkt me meer een ‘jou probleem’, dat hoef je niet met je ex te bespreken. Hij kan dit ook niet voor je oplossen. Ik denk dat je er alleen maar gedoe mee krijgt als je dit aan hem bespreekt. Doe dat lekker thuis met je eigen partner, want dáár kun jij je ei kwijt.

  • Chudo

    Je vult in voor je ex (ik herken die blik, hij weet ook neit wat hij met haar aanmoet)

    Volgensmij ben je jaloers dat je exman gelukkig is met een ander.

    Die vrouw is goed voor je kind. Ze kunnen het samen goed vinden

    Ze zijn gelukkig samen, je ex en die vrouw.

    Ze is geen kinderen gewend maar doet haar best.

    Doe eens niet zo gek en laat het los. Je ex is gelukkig nu wat hij niet bij jou was, dat kan steken, maar ga dit niet projecteren op haar

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50