Mama biecht op: ‘Vrijen voelt nog steeds niet fijn na m'n bevalling’

Mama biecht op: ‘Vrijen voelt nog steeds niet fijn na m
  • in Moeder
  • 1
  • 622
  • 19/05/2024

Het is heel logisch dat het vrijen na een bevalling ongemakkelijk voelt. Het kan door verschillende oorzaken nog steeds gevoelig zijn daar beneden. Daar kan deze BabyBytes-lezeres over meepraten in een nieuwe Mama biecht op.

“Het is nu twee maanden geleden dat ik ben bevallen. Je zou zeggen dat dat goed tijd is voor de boel daar beneden om te herstellen. Maar toch vind ik het nog steeds niet fijn voelen. Het is gevoelig en het lijkt alsof er iets in de weg zit. Ik vind het nogal ongemakkelijk om dat telkens ter sprake te brengen bij mijn partner, hoewel hij er alle begrip voor heeft en totaal geen druk op me legt. Ik doe dat vooral zelf. Ik vind dat het nu maar eens over en uit moet zijn met die ongemakkelijkheid. Ik wil weer zorgeloos kunnen vrijen.”

Litteken

“Ik heb een knip gekregen en ben gehecht. Nu voel ik dat daar een litteken zit en dat voelt mijn partner ook, maar hij vindt dat niet storend. Ik daarentegen wel, het is een gevoelige plek en ik heb het idee dat het in de weg zit. Steeds meer. Ik kan het ook moeilijk naast me neerleggen. Het lijkt wel alsof mijn focus steeds meer daar naartoe gaat als we aan het vrijen zijn. Daardoor voel ik me ook niet op m'n gemak en daardoor word ik ook wat meer gespannen, waardoor het nog gevoeliger wordt dan het al is. De lol is er wel af op deze manier.”

Gedoe

“Ik zou eigenlijk naar de huisarts moeten gaan, want misschien is er iets aan te doen. Maar ik vind dat ook weer zo'n gedoe. Lig ik daar weer met mijn benen wijd omhoog. Heb ik echt zo’n geen zin in. Toch zit er denk ik dat er niets anders op zit. Tenzij er hier iemand is die een makkelijke oplossing heeft?

Had jij lang moeite met vrijen na je bevalling?

Lees ook:

Kinderen: fataal voor je seksleven?
Hoe zit het nu met seks na je bevalling?

Ook iets op te biechten?

Beeld: Canva (free)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50