Mamablogger Wytske: 'Wat heb ik het afgelopen jaar geleerd?'

Mamablogger Wytske:
  • in Moeder
  • 0
  • 1251
  • 03/01/2019

De kerstvakantie is bijna voorbij, maar wat heb ik er van genoten. Ik vind het een heerlijke tijd om weer samen te zijn als gezin. Even geen dagelijkse routine van werk, kind weg brengen/ophalen, eten koken en ’s avonds ook weer ergens naar toe moeten. Gewoon per dag kunnen kijken wat we willen doen of wat we juist niet willen doen. En de tijd hebben om veel dingen samen te doen.

Daarnaast is de vakantie ook een tijd van terugkijken en vooruitkijken. Oud en nieuw is natuurlijk zo’n moment, maar ons kereltje is over een kleine maand alweer 1 jaar. Nog een reden om na te denken over wat we hebben meegemaakt en hebben geleerd.

Lees ook de vorige blog van Wytske:
Welkom in het leven van een moeder

Netwerk

Ik heb geleerd dat vrienden en familie (met kinderen) belangrijk zijn. Het zijn mensen die zich kunnen inleven in de frustraties die je misschien hebt, die vrijblijvend (!) tips kunnen geven of gewoon een luisterend oor bieden. Ik vind het heel fijn dat ik zo’n netwerk aan mensen heb gevonden, aan wie ik dingen kon vragen en bij wie ik mijn hart kon luchten.

Mannen

Ik weet nu dat mannen (in ieder geval mijn man) niet beroerd zijn om iets te moeten doen thuis. Ik hoef niet als vrouw alles alleen te doen, ook al denk ik soms van wel. Het enige verschil is misschien dat ik het soms moet vragen in plaats van dat hij mijn gedachten kan lezen, of dat hij andere dingen eerst doet dan dat ik zou doen. Maar het besef begint nu echt te komen dat mijn man een topper is en dat we een team samen vormen.

Dagje weg zonder kind

Ik heb ontdekt dat een dagje weg zonder kind heerlijk is. Natuurlijk wil ik dan wel af en toe weten hoe het met hem gaat, maar ik denk niet de hele tijd aan hem. Ik kan echt genieten van de tijd met zijn tweeën en gewoon weer man en vrouw zijn. Tijd voor leuke gesprekken, winkelen en eettentjes bezoeken. Dit zal meteen mijn goede voornemen zijn/blijven, want het is waardevol om ook tijd aan elkaar te besteden.

Genieten!

Mijn andere voornemen is om te genieten. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, zeker na een (aantal) gebroken nacht(en). Maar we hebben het goed met z’n drietjes. We proberen onze routines en agenda’s steeds beter af te stemmen op elkaars behoeften, we hebben een kereltje wat echt een lachebek is en hebben tijd voor elkaar en onszelf.

Ik wens iedereen een jaar waarin er veel geluksmomenten zijn, een jaar waarin je veel mag ontdekken wat voor moois je hebt.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Wytske Borst is getrouwd en is net moeder geworden van haar eerste kind. In het dagelijks leven is zij leerkracht op een basisschool. Naast haar werk vindt ze het leuk om met vriendinnen af te spreken en om spelletjes te doen. Af en toe is ze ook met iets creatiefs bezig voor in huis.  Ze schrijft over de dingen die ze tegenkomt als vrouw en als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50