Miranda (31) vertelt over haar bevalling die bijzondere wending kreeg met een mannelijke verloskundige

Miranda (31) vertelt over haar bevalling die bijzondere wending kreeg met een mannelijke verloskundige

Miranda (31) vertelt hoe haar derde bevalling, die begon met een lange inleiding, onverwacht een bijzondere wending kreeg dankzij een mannelijke verloskundige.

“Toen we naar het ziekenhuis gingen omdat ik ingeleid werd, vroegen ze of het de eerste was”, vertelt Miranda (31). “Nee. Het was de derde. Bij de eerste werd ik ook ingeleid en dat duurde 56 uur. De tweede kwam spontaan in zes uur. ‘Die derde moet lukken in vier uur’, dacht ik”.

Centimeters kropen voorbij

“Ook mijn verloskundige dacht dat het wel goed zat. ‘Jij bevalt nog in mijn dienst’, zei ze. Na acht uur was de baby er nog niet en de centimeters kropen voorbij. Bij 4 centimeter vroeg ik toen toch om de pijnstilling. Die kreeg ik. De verloskundige zei nog: ‘Jammer, had je graag nog in mijn dienst gehad’”.

Wisseling van wacht

“Ze was net weg en de persweeën begonnen. Ja hoor, wisseling van de wacht! Opeens stonden er vier personen in m’n kamer en ik lag half persend op een stoel. En daar was hij uit het niets, de mannelijke verloskundige… Ja, een beetje schaamte had ik wel maar op dat moment dacht ik: ‘Die kleine moet eruit…’”

Paparazzi

“Dan roept de mannelijke verloskundige door de kamer: ‘Hooo, stop!’ Ik schrok een beetje, maar toen vroeg hij: ‘Willen jullie foto’s van de bevalling?’ Nog nooit over nagedacht dus doe maar, verwijderen kan altijd nog. Als een echte paparazzi stond hij met de telefoon van m’n vriend foto’s te schieten. Hier en daar een lolletje tussendoor. Het is oprecht de leukste bevalling ooit geworden”.

Nog een keer

“We moesten een nachtje blijven omdat de kleine meid een beetje aan de zware kant was en hij kwam ons die avond en de dag erna nog even bezoeken om te vragen of alles goed ging. Als ik het nog een keer zou doen, zou ik vanaf het begin af aan bij deze mannelijke verloskundige willen zitten”.

Schaamte voorbij

“Hij keek er net een beetje anders tegenaan dan de vrouwelijke collega’s. Eerlijk gezegd beviel me dat meer dan prima nadat mijn schaamte met een geweldige grap voorbij was”.

Lees meer bevallingsverhalen

Beeld: Canva 

Lekker luisteren: alles over een keizersnede

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


  • Pandabeertjes

    Ik had een mannelijke gynaecoloog en nee, ik heb er geen moeite mee gehad, op dat moment had ik zowieso geen tijd om daar over na te denken trouwens. Hij doet toch gewoon zijn werk.

  • Sakina-

    Ik heb liever een vrouw. Maar soms is het niet anders. Maar om hem foto's te laten maken van je doos? Nope..

  • Charliecharlie

    Het was op haar eigen verzoek en met haar eigen camera, neem ik aan. Lekker boeiend.

  • Sakina-

    Hij vroeg of hij foto's mocht maken, staat er. Het past een verloskundige niet om zoiets te vragen, tenzij een stel daar om vraagt. Een beetje fatsoen mag er wel wezen vind ik. Het siert mensen om een beetje bescheiden te blijven. Man of vrouw, maakt niet uit.

  • flierefluiter

    Juist tof toch dat een verloskundige daar aan denkt? Gemiddelde vrouw is op dat moment met dr hoofd ergens anders mee bezig. En als je toch graag foto’s had gewild; je kunt het niet over doen hè

  • AshleyJessy

    Ik had ook een mannelijke, uiteindelijk niet bij m’n bevalling geweest maar ook hij was erg relaxed en voelde tijdens de controles helemaal niet awkward.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50