Nieuwe barbiepop met syndroom van Down
- Redactie
- in Lifestyle
- 1
- 950
- 27/04/2023
Welk meisje droomde niet van een kamer vol barbiepoppen. Deze poppen zijn al jarenlang de populairste speelgoedpoppen ter wereld. De laatste jaren zijn er al steeds meer soorten poppen uitgebracht. Hun nieuwste creatie; een barbiepop met het syndroom van Down.
Stigmatisering
Barbies hebben jarenlang allemaal dezelfde figuren gehad, lange benen, smalle taille en duidelijke rondingen. Mattel, het speelgoedbedrijf achter de Barbie, heeft sinds 2016 verschillende soorten barbiepoppen gelanceerd. Poppen die lijken op de verschillende mensen in de wereld. Zo hebben ze al poppen uitgebracht die curvy, lang of juist klein zijn. Daarbij zijn er ook al verschillende huidtypen en oogkleuren bijgekomen. Nu komt Mattel met een nieuwe barbiepop die het syndroom van Down heeft. Ze vinden het belangrijk de stigma’s rond verstandelijke en lichamelijke beperkingen tegen te gaan. Er zijn verschillende soorten schoonheden, en dat mag gezien worden. Mattel hoopt op deze manier dat kinderen herkenning vinden in de poppen en zichzelf ermee kunnen identificeren.
Kenmerken
De nieuwe pop heeft verschillende kenmerken die het syndroom van Down weergeven. Barbie heeft nauw samengewerkt met de National Down Syndrome Society, om de pop zo goed mogelijk op een persoon met Down te laten lijken. De kenmerken van het gezicht zijn, amandelvormige- en schuine ogen, een plattere neusbrug en een wat ronder hoofd. Daarbij hebben de poppen om de enkels een brace die de voet ondersteunen, net als bij veel mensen met Down. Ook de kleur van het jurkje en de ketting staan symbool voor het syndroom van Down.
Toekomst
Door deze poppen te blijven ontwikkelen zullen meer kinderen zich gezien en geaccepteerd voelen. Hoe fijn is het om een pop te hebben die lijkt op jou.
Wat vind jij van de verschillende barbiepoppen?
Lees ook:
Lego maakt voortaan genderneutraal speelgoed
Musthave speelgoed voor je baby
Bron: NOS
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (1) Stuur een bedankje