Reizen met een kindje: zo bereid je je voor
- Tilda_FrouFrouBegeleiding
- in Moeder
- 0
- 2187
- 16/09/2016
Reizen met een kindje kan op voorhand al heel stressvol zijn. Je bent al dagen aan het voorbereiden met inpakken, lijstjes maken, enzovoorts. Het is voor de gemiddelde moeder vrij stressvol, denk ik. Ook voor een doorgewinterde reiziger als ik is het een toestand. Ik neem namelijk altijd veel te veel mee.
Manlief pakt dan mijn koffer om hem te wegen, slaakt een oerkreet bij het optillen van mijn koffer, die toch ietwat aan de zware kant blijkt te zijn. Vervolgens gaat hij met dat ding op de weegschaal staan en begint hij heel hard te lachen, omdat hij meestal toch wel zes kilo te zwaar is. Ik barst dan ook in lachen uit en haal steevast overtollige bagage (lees: kleding) uit mijn koffer. Het is een soort running gag geworden door de jaren heen.
Setjes
Hoe voorkom je nou dat je kilo’s teveel meeneemt op vakantie? Mijn devies is: je pakt voor drie maanden net zoveel in als voor twee maanden. Dus: maak setjes kleding. Kijk wat bij elkaar past, ook qua schoenen, accessoires, etc. Vervolgens stop je daar een huidskleurige, een zwarte en een leuke gekleurde bh in (liefst daarvan een die ook strapless kan), wat ondergoed (waaronder ook een huidskleurige string voor onder een lichte jurk of broek).
Handbagage
Koop lege flesjes, waar je je shampoo, douchegel, bodylotion en dergelijke in giet. Deze zijn vaak groter dan de mini’s die je bij de drogist koopt en een stuk voordeliger omdat je de grote fles bij thuiskomst gebruikt. De flesjes neem je weer mee naar huis, spoel je om en bewaar je voor je volgende trip. Kijk dan wat je koffer weegt en of je er nog een extra boek, handtas, reisföhn en dat soort spullen bij kan stoppen en weeg je koffer dan opnieuw. In je handbagage stop je je tablet, laders, ereader en tijdschrift(en). Die heb je vaak na zo’n vlucht al uit, dus die kan je dan in het vliegtuig weggeven of achterlaten. Dat scheelt weer sjouwen. Je handbagage is bovendien een lifesaver voor de terugreis. Vaak koop je op vakantie nog wel het één en ander. Als je dan op de terugweg ruimte nodig hebt voor je aankopen, kan je hemdjes, jurkjes en andere kleinere kledingstukken oprollen en in je handbagage stoppen. Dat scheelt ook weer kilo’s.
Inpakken voor je kind
Inpakken voor je kindje is weer een heel ander verhaal. Want onder de twee jaar koop je geen ticket, dus mogen ze officieel ook geen twintig kilo meenemen. Vaak is dat maar twaalf kilo en als je een buggy meeneemt, is die twaalf kilo al snel verbruikt. Als je dan ook nog een grote koffer à twintig kilo bij je hebt voor je mini, moet je fors bijbetalen. Vraag daarom van te voren altijd even goed na wat je mee mag nemen voor je kleintje. Ook als ze ouder zijn dan twee jaar, mogen ze vaak gewoon een eigen koffer maar tel daar die buggy niet standaard bij op. Ik maak voor mijn kleintje ook altijd setjes en pak standaard drie setjes reservekleding in mijn handtas in. Je zal net zien dat er aan boord mega gespuugd of gepoept wordt, zo onhandig als je dan geen schone kleding mee hebt. Ook voor de baby’s mag je een handtas meenemen, dus stop die vol met zijn of haar lievelingsspeelgoed, eten, drinken, en kleertjes.
Klaar ben je! Hele fijne vakantie gewenst!
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)