Review: Quooker Fusion
- Redactie
- in Lifestyle
- 0
- 7336
- 14/05/2016
Onlangs riepen we op Babybytes op wie de Quooker Fusion gratis wilde testen. Jullie reageerden massaal en de mailtjes stroomden binnen! Uit de reacties is een testgezin gekozen en zij laten in onderstaand artikel weten hoe de Quooker Fusion hen bevalt.
Ons gezin (Renée, Maarten, zoon van 4 jaar en zoon van net 1 jaar) hebben de Quooker mogen testen. Omdat ik twee kinderen heb ben ik sinds mijn eerste zwangerschap al bekend met Babybytes. Ik kijk vaak op deze site voor informatie of leuke verhalen. Toen ik de oproep op Babybytes voorbij zag komen om als testgezin de Quooker te mogen reviewen, heb ik ons opgegeven. Veel vrienden en familie hebben een Quooker en zijn erg enthousiast. Daarnaast vind ik het ook een erg mooie kraan. De afgelopen tijd zijn wij bezig geweest om onze keuken 'op te frissen', dus hoe leuk zou het zijn om een Quooker in de 'nieuwe' keuken te hebben? Na ongeveer twee weken werd ik gebeld met de mededeling dat wij waren uitgekozen als testgezin. Hoe leuk nieuws is dat!
We hebben foto’s gemaakt van onze keuken en keukenkastjes onder de wasbak om te laten zien of het makkelijk aangesloten kon worden. Zowaar kon dit gewoon! En dat terwijl wij best afwijkende maten in onze keuken hebben. Een week later kwam de monteur en na nog geen uur was hij aangesloten en klaar voor gebruik.
Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?
De Quooker is heel handig in gebruik. Hij functioneert prima als gewone kraan en de kokendwater functie is super! Twee keer drukken en draaien en je hebt kokend water. Doordat het kokende water door een ander buisje loopt dan het warme en koude water komt er nooit kokend water mee als je direct koud water pakt. De kraan zelf wordt ook niet heet. Dit is heel fijn en ook veilig met de kinderen.
Bij ons duurt het vrij lang voordat je warm water hebt dus voor een emmertje sop zet ik de kokend-water-kraan samen met kouder water aan (dit kan gewoon tegelijk). Op deze manier heb ik binnen no-time en warm sopje en verspil ik geen water. Zo zijn de flesjes voor mijn jongste zoon ook zo klaar.
Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?
Hier was ik erg benieuwd naar. We hebben onze oudste zoon uitgelegd dat hij alleen aan de hendel voor het warme en koude water mag komen, maar hij krijgt het twee keer drukken en draaien ook niet voor elkaar. Hij kan nooit per ongeluk kokend water uit de kraan krijgen. Zoals ik al eerder vermeldde blijft er ook geen kokend water achter in de kraan wanneer je direct erna koud water pakt.
Het voorraadvat (wat in het keukenkastje onder de gootsteen staat) wordt ook niet heet, dit is wel zo fijn met de kleinste hier in huis die flink op ontdekkingstocht gaat momenteel.
Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om bij jullie kokend water uit de kraan te krijgen?
Wanneer het uitgelegd is hoe het werkt lukt het, zonder de uitleg niet. Toen ik het voor het eerst bij een familielid probeerde die een Quooker heeft, lukte het mij ook niet. Dit is wel zo veilig.
Een normale dag met en Quooker ziet er als volgt uit:
's Ochtends maken we een papje met melk (kokend water) voor de jongste. Daarna koffie en thee voor papa en mama. In de ochtend wordt er nog een emmer sop gemaakt voor het schoonmaken en er worden eitjes gekookt. In de middag drinken we weer thee, eigenlijk veel meer dan voorheen omdat het zo makkelijk en snel is. Voor het avondeten worden er pannen met kokend water voor de aardappelen en groenten gevuld. Pannen schoonspoelen. In de avond weer koffie en thee en flesje melk voor de jongste. Flesjes schoonmaken/steriliseren.
Zou je de Quooker adviseren aan familie en vrienden?
Mijn ouders waren toevallig op bezoek toen de Quooker werd geïnstalleerd. Toen mijn vader zag hoe makkelijk dit ging en hoorde hoe je hem moest gebruiken, merkte ik dat hij al enthousiast werd. Wij vinden de Quooker ideaal en zouden niet meer zonder willen. Wij kunnen het zeker aan iedereen aanraden. Het is makkelijk, mooi en het belangrijkste: kindvriendelijk!
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)