Ruggenprik zorgt er NIET voor dat je bevalling langer duurt
- Chantal
- in Bevalling
- 3
- 9072
- 16/10/2017
Lang werd gedacht dat een bevalling na een ruggenprik langer duurt wanneer er geen ruggenprik is gegeven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat dit niet klopt.
Gut, wat wilde ik graag een ruggenprik bij de bevalling van mijn tweede. Maar helaas, de anesthesist kwam met een slakkengangetje de verloskamer binnen en voordat hij ook maar iets kon toedienen constateerde de gynaecoloog dat ik al volledige ontsluiting had en dat die ruggenprik niet meer nodig was. Er kwam van alles uit mijn mond gerold. Dat zal ik hier niet herhalen, maar het kon me om dat moment niet schelen wat de nadelen van zo’n verdoving waren, ik wilde die intense pijn niet meer.
Lees ook:
Omgaan met pijn bij de bevalling. Tips!
Ruggenprik
Zo liet de Britse National Health Service weten dat een van de nadelen bij een ruggenprik in de tweede fase van de bevalling ervoor zou kunnen zorgen dat een bevalling langer zou gaan duren dan zonder zo’n prik. Maar uit een Amerikaans onderzoek onder 400 vrouwen die voor de eerste keer moeder werden blijkt dat vrouwen met een ruggenprik er niet langer over deden dan vrouwen zonder een ruggenprik.
Geen verschil
Dr. Philip Hess, een van de onderzoekers: “We hebben geconstateerd dat er geen verschil is in de duur van de bevalling tussen vrouwen die een ruggenprik kregen en vrouwen die een placebo kregen.”
Zo bleek dat vrouwen die tijdens de tweede fase van de bevalling een ruggenprik gemiddeld 52 minuten nodig hadden om te bevallen. Vrouwen zonder ruggenprik deden er gemiddeld 51 minuten over.
Heb jij enige vorm van pijnstilling gekregen tijdens je bevalling? En was je er blij mee?
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (3) Stuur een bedankje