Siamese tweeling succesvol van elkaar gescheiden

Siamese tweeling succesvol van elkaar gescheiden
  • in Baby
  • 0
  • 398
  • 3 dagen

De Amerikaanse, Siamese tweeling Amari en Javar mochten eindelijk naar huis nadat ze succesvol van elkaar werden gescheiden na een operatie van 8 uur lang waarbij maar liefst 24 specialisten bij waren betrokken.

Zwangerschap beëindigen

“Toen we een bevestiging kregen dat we zwanger waren van een tweeling en dat ze aan elkaar zaten, kregen we in eerste instantie het advies om de zwangerschap te eindigen", vertelt moeder Shaneka. Haar man Tim en zij besloten om dat niet meteen te doen, maar voor een second opinion naar het kinderziekenhuis in Philadelphia te gaan. Na onderzoek bleek dat de tweeling hun borstbeen, middenrif, buikwand en lever met elkaar deelden. Hoewel hun situatie zeldzaam was, bleek het wel mogelijk om de jongens van elkaar te scheiden.

Op 21 augustus 2023 werden tijdens een operatie van 8 uur lang de twee jongetjes van elkaar gescheiden. Bij de operatie waren maar liefst 24 specialisten betrokken.

Scheiden Siamese tweeling

“Het scheiden van een Siamese tweeling brengt altijd uitdagingen met zich mee, omdat elke tweeling anders is”, zegt Holly Hedrick, algemeen pediatrisch en foetaal chirurg in het kinderziekenhuis, in een verklaring. “We besteden uren aan het oefenen van het verloop van de operatie voorafgaand aan de grote dag - en oefenen zelfs hoe we elke baby naar zijn eigen bed kunnen brengen”.

Een jaar na de operatie mochten de jongetjes eindelijk naar huis om herenigd te worden met hun oudere broer van 9 en zus van 4 jaar.

Video

Lees ook:

11 slimme parenting hacks voor ouders van een tweeling
Complicaties bij een zwangerschap van een tweeling

Lekker luisteren: bevallen van een tweeling

Beeld: Youtube

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50