Sudocrème, het wondermiddel tegen luieruitslag. Zo breng je het aan!
- Redactie
- in Kinderen
- 3
- 1006
- 03/05/2024
Als ouders zijnde is sudocrème een onmisbaar product dat tot elk huishouden behoort. Iets wat hoogstwaarschijnlijk overal mee naartoe gaat in de luiertas. Het wonderpotje sudocrème verzacht de droge babyhuid en roodheid bij luieruitslag. Ouders gebruiken het constant, elk moment van het jaar, maar is er een bepaalde manier om het product goed te gebruiken?
Vijf tips om sudocrème te gebruiken op de juiste manier:
- Gebruik een kleine hoeveelheid, want een beetje is al genoeg. Een dun, transparant laagje is voldoende voor de beste resultaten. Als er nog steeds witte crème zichtbaar is, is er mogelijk te veel gebruikt. Dit kan geen kwaad maar probeer volgende keer wat minder te gebruiken.
- Focus op de problematische gebieden. Dit betekent dat de crème rechtstreeks aangebracht moet worden op de gebieden van de uitslag of geïrriteerde huid, zelf als het gevoelig is.
- Masseer de crème zachtjes in de huid, niet wrijven. Het advies luidt om de crème in cirkelvormige beweging te masseren.
- Blijf de crème gebruiken gedurende de dag. Wees niet bang om te vaak te smeren. Blijf het gebruiken totdat de uitslag is verdwenen.
- Zorg voor een goede, schone huid. Was en droog het gebied van de huid voor dat de crème wordt aangebracht. Zo krijg je het beste resultaat.
Wat zorgt voor luieruitslag?
Ook al is de witte crème de oplossing. Het is altijd fijn om te weten waardoor de baby luieruitslag heeft gekregen. Het is normaal en gebeurt vaak dat baby’s last hebben van luieruitslag.
Verschillende oorzaken van uitslag bij de baby zijn:
- De huid van de baby is een lange tijd in contact geweest met urine of ontlasting. Dit kan komen door onvoldoende de luiers te verschonen.
- Niet vaak genoeg verschonen van het gebied waar de luier zit bij de baby.
- Het kan ook veroorzaakt worden doordat de luier aan het schuren is langs de baby’s huid. Zorg er altijd voor dat de baby de goede maat luier heeft.
- Een allergische reactie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een ander luierdoekje of een ander soort zeep is gebruikt.
- Soorten medicijnen, zoals antibiotica of laxeermiddelen.
- Een schimmelinfectie.
Gebruik jij vaak sudocrème bij je baby?
Lees ook:
Luieruitslag
Alles over luiers: hoe veel, hoe duur en hoe lang?
Beeld: Pexels.com
Bron: Huffingtonpost.co.uk
Sudocrem.co.uk
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (3) Stuur een bedankje