Té grappig: Milestone-kaarten voor jou als moeder

Té grappig: Milestone-kaarten voor jou als moeder
  • in Moeder
  • 2
  • 5328
  • 12/07/2016

Je weet pas hoe pittig het is om moeder te zijn als je het zelf bent. Geen enkel boek of tijdschrift bereidt je hierop voor. Dat is nu precies de boodschap die de bedenkers van de nieuwe Mum’s Milestones-kaarten op een relativerende manier willen uitdragen. Ja, je leest het goed. Geen Baby Milestones, maar Mum’s Milestones!

Wat er zoal op die hilarische kaarten staat? Dingen als ‘Ik ben vandaag naar het toilet geweest. Alleen.’ Of ‘Vandaag kreeg ik mijn skinny jeans tot de helft van mijn dijen.’ Kortom: hilarisch en voor iedereen herkenbaar! 

Esti Zilber en Becky Feiner uit het Australische Sydney hebben allebei twee kinderen. Na urenlange gesprekken over bevallingen, vieze luiers, slapeloze nachten en een onherkenbaar lichaam kwamen ze op het idee voor Mum's Milestones. "Toen we net moeder waren geworden, brachten we veel tijd samen door. Het viel ons op dat veel aspecten van het moederschap niet getoond worden op sociale media of in magazines", vertellen de dames aan Mashable



Minder glamorous kant van het moederschap
Zo kwamen de moeders op het idee om ook de minder glamorous kanten van het moederschap te belichten, op een positieve, humoristische manier. Op kleurrijke, vrolijke kaartjes die lijken op de Milestone-kaarten voor baby’s, omschrijven ze Mum's Milestones, om andere moeders te laten zien dat ze niet alleen zijn. "Het is belangrijk om toe te geven dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is, en dat het niet altijd simpel is om hulp te vragen. Als nieuwe mama ben je zo gefixeerd op de baby, dat je soms vergeet om jezelf op de eerste plaats te zetten", vertelt Esti.



De kaartjes zijn online te koop in een doosje met 25 stuks voor 29,95 dollar (27,16 euro). Een deel van de opbrengst gaat naar PANDA, een Australische organisatie die mensen met perinatale angsten en depressie begeleidt. Nu nog wachten op het moment dat de Nederlandstalige versie er is...

Wat vind jij van de kaarten?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50