Vluchtelingenkindjes tekenen toekomstdromen
- Redactie
- in Kinderen
- 0
- 3308
- 07/01/2017
Deze hele week staat bij veel mensen in het teken van goede voornemens. Veelal voelt een nieuw jaar als beginnen met een schone lei. We maken toekomstplannen en dromen over hoe dit jaar er voor ons uit zal gaan zien, wat het zal brengen. Hoe zien deze dromen, voornemens en verlangen er eigenlijk uit voor de vele vluchtelingenkinderen? Ver weg van huis en haard en misschien ook van familie. Hebben zij ook deze dromen en voornemens? Of is het, zoals ik al vermoed, heel anders gesteld met deze dromen? Want wat wij als vanzelfsprekend beschouwen, is voor deze kinderen een ongekende luxe.
Zoals bijvoorbeeld de jonge Evan van vijf mooi uitdrukt: "Ik wil absoluut leraar worden, al lijkt mijn tekening meer op een huis dan op een school. Misschien omdat we er geen hebben."
De stichting Drawfugees geeft de jonge kinderen tekenspullen en laat ze hun toekomstdromen tekenen. Door hen zulke vragen al tekenend te laten beantwoorden, willen ze te weten komen waar ze op hopen voor de toekomst en waar ze bang voor zijn. "Natuurlijk negeren we hun pijnlijke verleden niet, maar onze focus ligt op hoop".
Aebtisam Mahmwod (10), uit Syrië. "Ik wil graag dokter worden, ik zorg graag voor mensen. Ik zou ook graag tandarts zijn en de ziekte uit mensen wegnemen."
Evan (5), uit Irak: "Ik wil absoluut leraar worden, maar mijn tekening lijkt meer op een huis dan op een school. Misschien omdat we er geen hebben..."
Aoumar (9), uit Syrië: "Ik wil later chauffeur worden. Mijn vader deed dat ook en ik wil net als hij worden."
Arsyan (9), uit Irak: "Later wil ik net als Cristiano Ronaldo voetballer worden. Mijn vader en ik vinden het geweldig om hem te zien spelen voor Real Madrid, het is zo inspirerend."
In dit filmpje krijg je een heel ontroerend en mooi beeld van wat de stichting voor deze kinderen doet.
Heel erg bijzonder!
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)