Wagenziekte: zo maak je het een beetje dragelijk voor je kind
- Redactie
- in Lifestyle
- 5
- 2652
- 10/07/2018
Ha, eindelijk vakantie! Maar de pret wordt gedrukt als je kind last heeft van wagenziekte. En laten jullie nu net een lange rit voor de boeg hebben voordat jullie op je vakantiebestemming aankomen. Hopelijk helpen deze tips om zo'n lange autorit voor jouw kind een beetje dragelijk te maken.
Omdat de evenwichtsorganen nog niet goed zijn ontwikkeld, hebben kinderen tussen de twee en tien jaar het meeste last van wagenziekte.
Door wagenziekte voel je je misselijk, zweterig en kun je overgeven. Geen pretje dus als je uren-, of zelfs dagenlang in de auto moet zitten om de vakantiepret te laten beginnen. Wat kun je doen om de rit voor jouw wagenzieke kind een beetje dragelijk te maken?
Lees ook:
De eerste keer op vakantie met je baby
Tips
- Laat je kind niet lezen of tekenen in de auto, maar laat hem liever door de voor- of achterruit kijken.
- Rijd niet te wild: rijd constant, dus zo veel mogelijk dezelfde snelheid aanhouden, niet te veel inhalen, niet te snel door de bochten en rustig optrekken.
- Zet je kind (in een autostoel) voorin of in het midden van de achterbank.
- Frisse lucht in de auto doet wonderen!
- Eet niet te zwaar, maar laat je kind een lichte maaltijd eten. Helemaal niets eten voor een autorit werkt averechts. Ga ook geen zoete, vettige of zure dingen eten. Eet liever fruit, rijstwafels, komkommer, wortels, crackertjes of biscuitjes.
- Ook drinken is belangrijk: drink voldoende, maar vermijd drankjes met koolzuur.
- Neem regelmatig een pauze om even een frisse neus te halen.
- Heb je alles al eens geprobeerd, laat je kind dan een pilletje tegen reisziekte innemen. Laat je informeren door de apotheker of drogist over het gebruik ervan. De meeste medicatie tegen reisziekte is voor kinderen vanaf twee jaar.
En verder nog een tip om de boel een beetje schoon te houden in de auto: zorg dat je genoeg plastic zakjes, vochtige doekjes en zakdoeken bij de hand hebt!
Heb jij nog tips! Laat ze hieronder weten!
Bron: Kidstravelservice
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (5) Stuur een bedankje