Wanneer neem je afscheid van de babyfoon?

Wanneer neem je afscheid van de babyfoon?
  • in Overig
  • 0
  • 1708
  • 30/04/2021

Met de babyfoon kun je het wel en wee van je kleine goed in de gaten houden. Dat werkt heerlijk geruststellend, maar je kunt de babyfoon natuurlijk niet voor eeuwig gebruiken. Loslaten hoort bij het ouderschap, en daarbij hoort ook afscheid nemen van de babyfoon. Maar wanneer is dat moment?

De babyfoon wordt steeds geavanceerder. Kon je vroeger alleen geluid opvangen. Nu kun je je kleine haarscherp in beeld in de gaten houden. Dat geeft voor jezelf als ouder een gerust gevoel, want mocht er iets zijn dan kun in no time in de babykamer zijn. Maar kleine kinderen worden groot en dan hebben ze ook recht op hun privacy, dus wat is nu het juiste moment om afscheid te nemen van de babyfoon?

Lees ook
Lezeressen vertellen: 'wel of geen babyfoon met camerafunctie?'

Advies

Het is moeilijk om die babyfoon op te bergen als het je juist zo’n geruststellend gevoel kan geven. Een expert geeft advies.

“Ik adviseer een babyfoon met videofunctie vanaf de geboorte tot hun vierde levensjaar te gebruiken”, zegt verpleegkundige en slaapconsultant Katie DiMonico. “Het grote voordeel is het gevoel van veiligheid krijgen. Met een videofunctie kun je goed zien of je baby in een veilige slaappositie slaapt. Wat betreft een dreumes kun je in de gaten houden of ‘ie niet uit de wieg klimt of andere gevaarlijke activiteiten doet. Een babyfoon met een videofunctie laat je weten of de baby echt wakker is of alleen maar geluidjes tijdens het slapen maakt. Zo voorkom je dat je als ouder de slaapkamer binnengaat en de slaap onnodig verstoort.”

DiMonico adviseert ouders om de babyfoon tot ongeveer vier jaar te gebruiken. Als je kind zelf de kamer kan verlaten om bijvoorbeeld hulp te vragen, kun je afscheid nemen van je babyfoon.

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50