Wat is Johannesbroodpitmeel en hoe gebruik je het?

Wat is Johannesbroodpitmeel en hoe gebruik je het?
  • in Voeding
  • 0
  • 364
  • 4 dagen

Heeft jouw baby ook veel last van het terug spugen van eten? Dan is Johannesbroodpitmeel misschien wel dé oplossing om dit vervelende kwaaltje tegen te gaan. Johannesbroodpitmeel wordt gebruikt voor het verdikken van voeding om spugen tegen te gaan. Maar hoe gebruik je Johannesbroodpitmeel?

Wat is Johannesbroodpitmeel?

Johannesbroodpitmeel is een geel poeder dat afkomstig is van de Johannesbroodboom. Aan deze bomen groeien peulen die dit broodpitmeel bevatten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het verdikken van babyvoeding.

Waarom gebruik je Johannesbroodpitmeel?

Je kunt Johannesbroodpitmeel gebruiken om de voeding van je baby dikker te maken. Als je baby veel last heeft van reflux en dus veel spuugt, wordt vaak geadviseerd Johannesbroodpitmeel aan de voeding toe te voegen. Veel baby’s hebben last van reflux. Dit houdt in dat de kringspier in de slokdarm nog niet helemaal is ontwikkeld, waardoor de voeding terugstroomt en de baby gaat spugen. Door de voeding dikker te maken wordt deze beter opgenomen in de maag, wat kan helpen om het spugen te verminderen. Verdikte voeding zorgt er ook voor dat de baby minder gulzig drinkt, wat de kans op spugen verkleint.

Wanneer kun je Johannesbroodpitmeel gebruiken?

Je kunt beginnen met het gebruik van Johannesbroodpitmeel als je baby last heeft van reflux, onvoldoende groeit of meer overgeeft dan een “babymondje vol”. Het is echter raadzaam dit eerst te overleggen met een huisarts of het consultatiebureau. Zij kunnen je baby onderzoeken en adviseren over de beste oplossing.

Hoe moet je Johannesbroodpitmeel gebruiken?

Je kunt Johannesbroodpitmeel gebruiken om zowel borstvoeding als flesvoeding te verdikken. Bij borstvoeding kun je het Johannesbroodpitmeel als papje aan je baby geven, aangelengd met gekolfde moedermelk. Het wordt aangeraden om zowel voor als na de borstvoeding een beetje van dit papje te geven. Bij flesvoeding kun je het Johannesbroodpitmeel eenvoudig aan de flesvoeding toevoegen. De flesvoeding wordt zo wat dikker, maar blijft geschikt om uit de fles te drinken. Gebruik niet te veel broodpitmeel in één keer, maar bouw dit rustig op zodat je baby eraan kan wennen.

Waar koop je Johannesbroodpitmeel?

Johannesbroodpitmeel is te koop bij de supermarkt en bij de drogist. De prijs verschilt per merk, maar je betaalt gemiddeld rond de 5 euro. Sommige merken bieden kant-en-klare babyvoeding met Johannesbroodpitmeel. Overleg daarom altijd met de huisarts of het consultatiebureau als je van plan bent de flesvoeding aan te passen.

Extra tips voor het gebruik van Johannesbroodpitmeel

Voordat je begint met Johannesbroodpitmeel, zijn er een paar tips om rekening mee te houden:

  • Laat je baby wennen aan Johannesbroodpitmeel. Je baby heeft tijd nodig om aan dikkere voeding te wennen. Je kunt de voeding geleidelijk dikker maken voor een geleidelijke overgang.
  • Zorg ervoor dat de moedermelk of flesvoeding goed warm is, anders lost het Johannesbroodpitmeel niet goed op en kunnen er klontjes ontstaan.
  • Houd de ontlasting van je baby in de gaten. De structuur van de ontlasting kan veranderen door het gebruik van Johannesbroodpitmeel. Als de ontlasting te hard wordt of je baby minder vaak poept, is het verstandig de dosering aan te passen.

Heb jij ook gebruik gemaakt van Johannesbroodpitmeel?

 

Lees ook:

Verborgen reflux is ZO zwaar voor zowel baby als ouders 
Moeders voelen zich vaak schuldig over flesvoeding 

 

Bron: allesoverkinderen
Beeld: canva

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50